Fitness recept: Čokoládovo-pomerančový krém z batátů

Fitness recept: Čokoládovo-pomerančový krém z batátů

Lahodný dezert nemusí být vždy tvořen velkým množstvím hutného těsta. Občas stačí rozmixovat jen pár ingrediencí a vytvořit lehký lahodný krém, na kterém si pochutná úplně každý, dokonce i vegani. My jsme jako základ použili batát a kokosové mléko, které vytvoří perfektní konzistenci. O chuť i barvu se pak postará kombinace kakaa, javorového sirupu a pomerančové kůry. Tak co, připravíte si ho taky? 

Budeme potřebovat:

Čokoládovo-pomerančový krém z batátů - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Den, nebo alespoň pár hodin, před přípravou tohoto dezertu si dáme do lednice konzervu kokosového mléka, aby se nám lépe oddělila tuhá část od tekuté. 

Na začátku příprav si musíme nachystat batát. Umyjeme ho, usušíme a podélně překrojíme. Dáme ho péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 40 minut, dokud nebude úplně měkký.

Čokoládovo-pomerančový krém z batátů - postup

Po upečení ho vytáhneme a necháme úplně vychladnout. Jakmile je studený, vydlabeme lžící vnitřek batátu a vložíme ho do mixéru. Přidáme k němu tuhou část kokosového mléka, kakao, javorový sirup a přibližně polovinu z připravené pomerančové kůry. Vše společně mixujeme, dokud nám nevznikne jemný a nadýchaný krém. Ten si pak rozdělíme do dvou připravených mističek, ve kterých ho budeme rovnou servírovat. Necháme jej v lednici alespoň hodinu vychladit. Na závěr ho posypeme zbylou pomerančovou kůrou a drcenými kakaovými boby

Čokoládovo-pomerančový krém z batátů
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem dvě porce)
Energetická hodnota303 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy47 g
Tuky9 g
Vláknina5 g

Čokoládovo-pomerančový krém je skvělým dezertem do horkých letních dnů, během kterých vás zaručeně osvěží. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz. 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *