Fitness recept: Čokoládový lávový dortík zdobený ovocem

Fitness recept: Čokoládový lávový dortík zdobený ovocem

Dnes jsme se rozhodli připravit zase něco pro milovníky čokolády. Tenhle lávový dortík neboli lava cake s měkkým povrchem a tekutým čokoládovým vnitřkem je prostě snem každého čokoholika. Postup je maximálně jednoduchý. Největším oříškem je trefit správnou dobu pečení, ale jsme si jisti, že s naším podrobným návodem to zvládnete. Skvělý dezert, kterým vytřete zrak každé návštěvě, máte za chvíli hotový. Tak co, troufnete si na přípravu tohoto lahodného lávového dortíku? 

Na dortík potřebujeme:

Na dozdobení potřebujeme: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Hodinu předtím, než se pustíme do pečení, si vytáhneme z lednice vejce. Musí mít totiž pokojovou teplotu. Pokud máme nachystáno, můžeme se pustit do přípravy. 

Nachystáme si vodní lázeň na čokoládu. Vezmeme větší hrnec, do kterého napustíme vodu, a dáme ho ohřívat na sporák. Do něj vložíme menší prázdný hrnec. Dovnitř nalámeme čokoládu a necháme ji rozpustit. Jakmile je v tekutém stavu, odstavíme ji pryč z lázně a necháme částečně vychladnout. 

Mezitím si rozklepneme do misky obě vejce a přidáme k nim kokosový cukr. Obě suroviny společně vyšleháme do pěny, což trvá přibližně 4 minuty. Pak přidáme prosátou mouku, protein, mléko, rozpuštěnou čokoládu a celou směs opět společně promícháme. Pak si připravíme 3 formičky, které vytřeme máslem nebo vystříkáme olejem ve spreji, aby se těsto nepřichytilo a šlo nám dobře vyklopit. Směs do nich rovnoměrně rozdělíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10–15 minut. 

Čokoládový lávový dortík zdobený ovocem - postup

Dortíky musíme při pečení kontrolovat. Ideální je taková konzistence, kdy je vršek pevný a upečený, a vnitřek naopak tekutý. To poznáte například tak, když se ho s velkou opatrností dotknete prstem. Dejte si ale pozor, abyste se nespálili. Jakmile jsou koláčky hotové, vyklopte je na talíř. Buďte ale opatrní, aby vám u toho nepraskl povrch a tekutá hmota zevnitř nevytekla. Pak už je stačí jen nazdobit. My jsme použili čerstvé a lyofilizované ovoce. K dortíku se ovšem skvěle hodí také proteinový pudink nebo proteinová zmrzlina

Čokoládový lávový dortík zdobený ovocem
Nutriční hodnoty
1 dortík (celkem 3 dortíky)
Kalorie329 
Bílkoviny17 g
Sacharidy27 g
Tuky17 g

Videorecept na čokoládový lávový dortík zdobený ovocem:

Tento dezert si nejlépe vychutnáte odpoledne u kávy a s dobrou společností. Buďte si jistí, že tekutý krémový vnitřek se trefí do chuti každému milovníku čokolády. Tak dobrou chuť.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *