Pokud máte rádi sladké snídaňové vafle, pak si jistě oblíbíte i tuhle slanou variantu. Těsto jsme připravili z cukety, takže je krásně vláčné a chuťově vyladěné. Je jen na vás, s čím si vafle dáte. Skvěle se k nim hodí třeba zastřené vejce. Vedle ale nešlápnete ani se salátem nebo šunkou a sýrem.
Budeme potřebovat:
- 140 g cukety
- 130 g hladké celozrnné špaldové mouky
- 100 ml mléka nízkotučného
- 30 g strouhaného parmazánu
- 30 g tekutých bílků
- 1 vejce
- 1 ČL (6 g) kypřícího prášku
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- olej ve spreji
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Cuketu si očistíme, nastrouháme a necháme vypotit (tzn. posolíme a necháme 10 minut odstát, aby pustila přebytečnou vodu). Potom z ní tekutinu vymačkáme a cuketu přesuneme do misky, přidáme vejce, bílky, mléko, parmezán, mouku, kypřící prášek, sůl a pepř.
Všechny ingredience důkladně promícháme, aby nám vzniklo těsto.
Rozpálíme si vaflovač, vystříkáme ho olejem ve spreji a dozlatova v něm opékáme těsto (cca 7–10 minut v závislosti na vaflovači), aby vznikly vafle. Z celé směsi uděláte 3 kusy.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 244 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 7 g |
Je na každém, s čím si vafli dá, my si ji na závěr posypali parmazánem a doplnili salátem. Vyladit ji ale můžete třeba zero omáčkami, které nezvýší obsah kalorií.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář