Fitness recept: Domácí vegan toffifee

Fitness recept: Domácí vegan toffifee

Geniální soulad chuti karamelu, oříšků a čokolády na dezertu Toffifee milujeme asi všichni. Právě proto jsme se rozhodli přinést vám recept, díky kterému si tuto pochoutku rychle připravíte i z pohodlí domova, a postačí vám na to pouze pár ingrediencí. Navíc jsme mysleli na fanoušky veganské kuchyně a lidi s intolerancí. Pojďte si připravit toto domácí vegan Toffifee i vy!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Plechovku kokosového mléka odložíme na noc do lednice. Druhý den z něj odebereme tuhou část a spolu s cukrem ji v menším hrnci za stálého míchání rozpustíme. Když nám vznikne tekutý a jednotný karamel, odstavíme ho z plamene. Následně do něj přidáme kešu máslo a směs mícháme, dokud se nám obě hmoty nespojí.

Příprava karamelu

Lískové oříšky na pánvi krátce opražíme a zbavíme je slupky. Do formiček nalijeme mírně vychladnutý karamel, vložíme doprostřed oříšek zalijeme ho zbylým karamelem. Toffifee vložíme na půl hodinky do lednice, aby nám karamel ztuhl, a následně ho dozdobíme rozehřátou čokoládou. Dezert vložíme do mrazáku alespoň na dvě hodiny, pak bonbony vyloupneme z formiček a vychutnáváme! Toffifee nadále skladujeme v mrazáku.

Fitness recept: Domácí vegan toffifee
Nutriční hodnotyna 1 kus (celkově 15 kusů)
Kalorie43
Bílkoviny1 g
Sacharidy3 g
Tuky3 g

Věříme, že tímto receptem na oblíbený dezert Toffifee již brzy potěšíte své chuťové pohárky, a pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho podpořit sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *