Fitness recept: Dýňová bábovka s pekanovými ořechy

Fitness recept: Dýňová bábovka s pekanovými ořechy

Máte rádi pečené vláčné dezerty, které provoní celou kuchyň? Pak jste tu dnes správně. Máme pro vás totiž recept na dokonalou víkendovou bábovku, u které rozhodně nemusíte mít strach, že by byla suchá. Její hlavní surovinou je totiž dýně, která se postará o krásně vláčnou strukturu. A stejně tak potěší i slušná nálož proteinu, který má skvělou chuť a doplní bílkoviny. Tak se pojďme rovnou pustit do přípravy.

Budeme potřebovat: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Pokud už máme připravenou pečenou dýni, máme o práci méně, jestli ne, pustíme se do toho. Nachystáme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Dýni hokaido umyjeme a rozřízneme na dvě poloviny. Slupku neloupeme ani neokrajujeme, není to potřeba. Z obou polovin vydlabeme semínka, pak dáme dýni na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30–45 minut (podle velikosti dýně). Pokud chceme zkrátit dobu pečení, můžeme ji nakrájet na menší kousky. Správně upečenou dýni poznáme tak, že je úplně měkká, když do ní píchneme vidličkou. Jakmile je hotová, necháme ji vychladnout a můžeme se pustit do dalšího kroku. 

Do velké misky si dáme pečenou dýni, kterou rozmačkáme. Můžeme si pomoci i tyčovým mixérem. Pak přidáme všechny ostatní ingredience – hrachový protein, datlový sirup, špaldovou mouku, vodu, skořici, jedlou sodu, jablečný ocet, mletá lněná semínka a pekanové ořechy. Ty si můžeme předtím nakrájet na menší kousky, abychom je měli lépe rozprostřené v celé bábovce. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby nám vznikla jednolitá hmota. Dále si nachystáme bábovkovou formu na pečení. Pokud víme, že má v naší formě těsto tendenci se přichytávat, vystříkáme si ji olejem ve spreji. Těsto přendáme do bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut. Jestli je upečená, zjistíme tak, že do ní zapíchneme v několika místech špejli. Těsto by se na ni nemělo přichytávat. Pak bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Nakonec ji můžeme ozdobit dalšími pekanovými ořechy, ořechovými másly nebo ZERO toppingy.

Dýňová bábovka s pekanovými ořechy
Nutriční hodnoty
1 porce bez ozdobení (celkem 10 porcí)
Energetická hodnota260 kcal
Bílkoviny16 g
Sacharidy35,5 g
Tuky5 g
Vláknina4,5 g

Tak co, chutná vám tato vláčná podzimní bábovka, nebo máte dýni pořád raději ve formě polévky?

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *