Enchiladas patří mezi pokrmy, ze kterých hned poznáte mexický nádech. I když může recept na první pohled vypadat složitě, rozhodně to tak není. A spojení kořeněného kuřecího masa, tortilly a skvělé rajčatové omáčky si zamilujete.
Budeme potřebovat:
- 500 g kuřecích prsou (pokud si chcete přípravu zjednodušit, můžete použít RTE kuřecí prsa)
- 400 g rajčatové passaty
- 150 g RTE černých fazolí
- 150 ml vody
- 100 g tvrdého 30% sýru
- 6 tortill
- 4 stroužky česneku
- 2 ČL sladké papriky
- 1 a ½ PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 ČL mletého kmínu
- špetku mletého chilli
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- čerstvou petrželovou nať nebo koriandr na podávání
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Nasekáme si najemno cibuli, česnek a na jedné PL oleje si je orestujeme dosklovata. Kuřecí prsa si očistíme a podélně rozkrojíme. Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme chilli, mletým kmínem a 1 ČL mleté papriky. Takto připravené maso dáme do pánve k cibuli a česneku. Kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova, podlijeme je vodou a přidáme propláchnuté fazole. Vše společně podusíme cca 5 minut. Následně maso natrháme vidličkou na menší kousky, vrátíme ho zpět do pánve a pořádně promícháme.
Připravenou směsí plníme tortilly, které zamotáme a pokládáme vedle sebe do menšího plechu. Na zbylém oleji orestujeme zbytek sladké papriky, přidáme passatu, dochutíme solí, mletým černým pepřem a omáčku necháme projít varem. Připravené tortilly zalijeme omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Podáváme je ještě teplé, posypané petrželovou natí nebo koriandrem.
Energetická hodnota | 364 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 37 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 8 g |
Pokud máte rádi jídla s nádechem mexických chutí, pak si tuhle dobrotu určitě zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář