Fitness recept: Enchiladas s kuřecím masem

Fitness recept: Enchiladas s kuřecím masem

Enchiladas patří mezi pokrmy, ze kterých hned poznáte mexický nádech. I když může recept na první pohled vypadat složitě, rozhodně to tak není. A spojení kořeněného kuřecího masa, tortilly a skvělé rajčatové omáčky si zamilujete. 

Budeme potřebovat:

Enchiladas s kuřecím masem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nasekáme si najemno cibuli, česnek a na jedné PL oleje si je orestujeme dosklovata. Kuřecí prsa si očistíme a podélně rozkrojíme. Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme chilli, mletým kmínem a 1 ČL mleté papriky. Takto připravené maso dáme do pánve k cibuli a česneku. Kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova, podlijeme je vodou a přidáme propláchnuté fazole. Vše společně podusíme cca 5 minut. Následně maso natrháme vidličkou na menší kousky, vrátíme ho zpět do pánve a pořádně promícháme. 

Připravenou směsí plníme tortilly, které zamotáme a pokládáme vedle sebe do menšího plechu. Na zbylém oleji orestujeme zbytek sladké papriky, přidáme passatu, dochutíme solí, mletým černým pepřem a omáčku necháme projít varem. Připravené tortilly zalijeme omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Enchiladas s kuřecím masem - postup

Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Podáváme je ještě teplé, posypané petrželovou natí nebo koriandrem. 

Enchiladas s kuřecím masem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 6 porcí)
Energetická hodnota364 kcal
Bílkoviny32 g
Sacharidy37 g
Tuky8 g
Vláknina8 g

Pokud máte rádi jídla s nádechem mexických chutí, pak si tuhle dobrotu určitě zamilujete.

 Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *