Fitness recept: Francouzský toust s tvarohovým krémem a malinami

Fitness recept: Francouzský toust s tvarohovým krémem a malinami

Náročné dny si žádají vydatnou snídani. Kdo má ale čas se s ní ráno dlouho připravovat, že? Proto jsme dnes vytvořili tuto rychlovku, která zasytí, skvěle chutná, a navíc vypadá na první pohled úžasně. Můžete ji proto připravit i své drahé polovičce v případě, že ji chcete ohromit lákavou snídaní. Velkou výhodou je, že vám k tomu stačí jen pár ingrediencí, které máte určitě doma. Při přípravě můžete navíc místo toustového chleba využít i jakékoliv jiné pečivo, které už třeba není úplně čerstvé, ale nechcete ho vyhazovat. Maliny pak zase můžete nahradit libovolným ovocem, které máte doma. Získáte tak skvělou snídani i dobrý pocit, že neplýtváte jídlem.

Budeme potřebovat: 

Francouzský toust s tvarohovým krémem a malinami - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si hlubší talířek, ve kterém důkladně rozmícháme vejce, mléko a skořici. 

Francouzský toust s tvarohovým krémem a malinami - směs na obalování

Pak si nachystáme plátky toustového chleba a z obou stran je ve směsi obalíme. Můžeme je v ní i chvíli nechat, aby se pořádně nasákly.  

Obalování francouzských toustů

Vezmeme si pánev, kterou vystříkáme olejem ve spreji a rozpálíme. Tousty opečeme z jedné strany. Pokud nám zbylo ještě trochu směsi z vejce, mléka a skořice, nalejeme ji na tousty, pak je otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova. Opékají se relativně rychle a snadno se připalují, takže od nich raději neodcházejte. 

V misce si dále smícháme tvaroh s proteinem, který použijeme jako krém. A můžeme servírovat. Nachystáme si talířek, na něj dáme přepůlené plátky toustového chleba, zalijeme tvarohovým krémem a na závěr zasypeme nadrcenými lyofilizovanými malinami. Nejlépe tousty chutnají ještě teplé.

Náš tip: Pokud chcete, aby tousty byly ještě lahodnější a lákavější, oslaďte je medem nebo javorovým či agávovým sirupem.  

Nutriční hodnoty
1 celá porce 
Energetická hodnota474 kcal
Bílkoviny44 g
Sacharidy49 g
Tuky10 g
Vláknina6 g

Tak co, připravujete si i v týdnu takovou luxusní snídani? Nebo se spíš odbydete něčím rychlým a rozmazlujete se až o víkendu, kdy máte na přípravu více času? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *