Honí vás mlsná? Tak si pojďte s námi udělat tyhle lahodné koláčky. Příprava je výrazně jednodušší než u kynutých koláčů. Chuťově tyto kefírové ale rozhodně nezaostávají. Stačí namíchat jednoduché těsto, tvarohový krém, drobenku a pak už jen koláčky navrstvit a upéct. Žádná věda. A výsledek za to opravdu stojí.
Na těsto budeme potřebovat:
- 250 ml kefíru
- 80 g hladké mouky
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 20 g xylitolu
- 2 ČL kypřícího prášku
- 1 vejce
- špetku soli
Na krém budeme potřebovat:
- 250 g odtučněného tvarohu
- 40 g xylitolu
- 1 ČL kukuřičného škrobu
Na posypání budeme potřebovat:
- 100 g mraženého lesního ovoce
- 30 g jemných ovesných vloček
- 20 g třtinového cukru
- 10 g másla
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Nejdříve si v misce smícháme suché ingredience, tedy mouky, protein, xylitol, kypřící prášek a sůl. Pak přidáme vejce, kefír, těsto opět důkladně promícháme a odložíme bokem. Následně si nachystáme krém. Odtučněný tvaroh promícháme s xylitolem a kukuřičným škrobem, směs dáme bokem. Pak se pustíme do poslední části, a tou je příprava drobenky. Na to stačí jen prsty důkladně promíchat ovesné vločky, máslo a cukr.
Pak už se pustíme do samotných koláčů. Na plech vyložený pečícím papírem si dáváme lžící připravené těsto, které tvarujeme dokulata, aby vypadalo jako koláčky. Je důležité nechat mezi nimi mezeru, aby se nám neslily. Do středu koláče dáme tvarohovou náplň, koláč zasypeme mraženým lesním ovocem a ovesnou drobenkou.
Dáme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 minut. Ještě teplé je podáváme.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 117 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 1,5 g |
Pokud máte rádi vláčné koláčky, ale nechcete čekat, než vám vykyne těsto, pak je tato kefírová rychlovka pro vás jako stvořená.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář