Fitness recept: Krémové tagliatelle těstoviny s lososem a ricottou

Fitness recept: Krémové tagliatelle těstoviny s lososem a ricottou

Toužíte po lehkém, ale zároveň lahodně krémovém obědě? V tom případě je tento recept na lososové těstoviny se sýrem ricotta určený právě pro vás! Ricotta se od ostatních sýrů liší nejen svou tvarohovou konzistencí, ale i nižším obsahem tuků. V kombinaci s lososem si tak vytvoříte lahodný, lehký oběd bohatý na bílkoviny.

Na přípravu potřebujeme:

  • 250 g ricotty
  • 240 g těstovin tagliatelle
  • 200 g filet z lososa
  • 100 g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • šťávu z ½ citrónu
  • hrst čerstvého kopru
  • sůl a pepř (podle chuti)
  • olivový olej ve spreji
Fitness recept Krémové tagliatelle těstoviny s lososem a ricottou

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy:

Ve vroucí a osolené vodě uvaříme těstoviny do měkka. Z uvařených tagliatelle odebereme cca 200 ml vody a zbytek slijeme do umyvadla. Do druhého hrnce nasypeme hrášek, a vaříme ho přibližně 20 minut. Následně se pustíme do přípravy lososa. Rybu dobře osolíme a opepříme podle chuti. Pak ji položíme na rozehřátou pánev postříkanou olivovým olejem a opékáme z obou stran. Po opečení a vychladnutí z lososa stáhneme kůži a maso pomocí prstů natrháme na malé kousky a odložíme stranou. Následně smícháme ricottu s citrónovou šťávou, utřeným česnekem, nasekaným koprem a opepříme.

Do hlubší vyhřáté pánve přidáme uvařený hrášek, připravenou směs z ricotty, kousky opečeného lososa a pořádně promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme odebranou vodu z těstovin, dokud směs v pánvi nedosáhne požadované krémové konzistence. Omáčku necháme vřít a pomalu do ní vmícháme těstoviny. Ještě horké tagliatelle naložíme na talíř, posypeme nastrouhaným parmezánem, čerstvým koprem a přidáme plátek citrónu. Dobrou chuť!

Fitness recept Krémové tagliatelle těstoviny s lososem a ricottou
Nutriční hodnotyna jednu porci (z celkového množství vyjdou 3 porce)
Kalorie555
Bílkoviny19 g
Sacharidy63 g
Tuky19 g
Vláknina4 g

Věříme, že vás tento recept na krémové lososové těstoviny oslovil natolik, že ho v nejbližší době vyzkoušíte i vy. V případě, že vám chutnalo, budeme rádi za jeho sdílení.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *