Fitness recept: Krémové tiramisu s podmanivou chutí

Fitness recept: Krémové tiramisu s podmanivou chutí

Rádi byste si připravili zdravý fitness dezert, ale ani sami nevíte jaký? Máme pro vás skvělý tip! Vyzkoušejte naše krémové tiramisu, které si vás podmaní svou chutí a vyváženým nutričním složením.

Potřebujeme:

  • 500 g jemného polotučného tvarohu
  • 200 g dlouhých piškotů
  • 100 g Erythritu
  • 250 ml silného espressa
  • 20 ml rumu
  • 3 vajíčka
  • neslazené kakao na posypání
Fitness recept: Krémové tiramisu s podmanivou chutí

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme tím, že si uvaříme silné espresso, do kterého vmícháme 20 ml rumu. Tuto kávovo-rumovou směs necháme zcela vychladnout. Mezitím smícháme v hrnci 100 g erythritu50 ml vody, a necháme vařit na mírném plameni, dokud se erythrit neroztaje. To, že je erythrit roztátý zaznamenáte díky malým bublinkám, které se začnou tvořit na hladině této směsi. V míse rozbijeme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Samostatně vyšleháme žloutky, ke kterým během šlehání přidáme polovinu ještě teplého rozpustného erythritu. Následně vyšleháme bílky do tuhého sněhu, ke kterým během šlehání přidáme zbylou směs z erythritu. Do vyšlehaných žloutků přimícháme tvaroh. Když je krém hladký, jemně do něj zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.

Jak připravit podmanivé krémové tiramisu ve fitness verzi

Připravíme si skleněnou formu. My jsme u tohoto receptu použili formu s rozměry 19 cm x 29 cm. Do vychlazené kávovo-rumové směsi si namočíme piškoty, ne však na dlouho, aby se nerozmočily. Následně je poklademe do formy a naneseme na ně polovinu krému. Na krém pokládáme zbývající namočené piškoty, na které rozetřeme druhou polovinu krému. Připravené tiramisu necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně celou noc. Před servírováním ho jemně posypeme neslazeným kakaem. Mňam!

Fitness tiramisu posypeme nesladeným kakaom
Nutriční hodnotyna 1 kousek (celkově 12 kousků)
Kalorie122
Bílkoviny7 g
Sacharidy15 g
Tuky4 g

Věříme, že si na tomto lahodném krémovém tiramisu pochutnáte i vy. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho podpořit sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *