Fitness recept: Květáková pizza s prosciuttem a mozzarellou

Fitness recept: Květáková pizza s prosciuttem a mozzarellou

Snažíte se snižovat příjem sacharidů, ale milujete pizzu? Pak si tento recept oblíbíte. Základ těsta tvoří kombinace květáku, vajíčka a sýru, díky čemuž je bohaté na bílkoviny. No a když si na něj pak dáte všechny dobroty, které máte rádi, vznikne dokonalá a výživná pizza. My vsadili na ostřílenou kombinaci rajčat, mozzarelly a prosciutta. Co si dáte na pizzu vy?

Na těsto budeme potřebovat:

  • 40 g eidamu 
  • 1 menší květák (400 g) 
  • 1 vejce 
  • špetku soli

Na dokončení budeme potřebovat:

Fitness recept: Květáková pizza s prosciuttem a mozzarellou

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Květák si očistíme, rozebereme ho na malé kousky a 8 minut vaříme v osolené vodě. Pak slijeme vodu, rozmixujeme ho v mixéru na malé kousky a vymačkáme z něj rukama tekutinu. Můžeme si pomoci i látkovou utěrkou – celou směs na ni dáme, zabalíme a vymačkáme. Měla by být co nejsušší. Vymačkaný květák smícháme s vajíčkem, najemno nastrouhaným sýrem a špetkou soli. Vezmeme plech, vyložíme ho pečícím papírem a květákovou směs na něj rozetřeme tak, aby tvarem připomínala kruhovou placku. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Následně pizzu vytáhneme, potřeme zero kečupem, poklademe ji po celém povrchu mozzarellou nakrájenou na kolečka a posypeme oreganem

Květáková pizza s prosciuttem a mozzarellou - postup

Pizzu pečeme dalších 10 minut (opět na 180 °C). Když ji vytáhneme z trouby, stačí už jen obložit prosciuttem, cherry rajčaty, rukolou a můžeme podávat.

Květáková pizza s prosciuttem a mozzarellou

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porci (celkem 2 porce)
Energetická hodnota321 kcal
Bílkoviny28 g
Sacharidy11 g
Tuky17 g
Vláknina6 g

Tahle pizza se skvěle hodí jak na oběd, tak i večeři třeba po tréninku. Podělíte se o ni s někým, nebo si ji necháte celou pro sebe? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *