Snažíte se snižovat příjem sacharidů, ale milujete pizzu? Pak si tento recept oblíbíte. Základ těsta tvoří kombinace květáku, vajíčka a sýru, díky čemuž je bohaté na bílkoviny. No a když si na něj pak dáte všechny dobroty, které máte rádi, vznikne dokonalá a výživná pizza. My vsadili na ostřílenou kombinaci rajčat, mozzarelly a prosciutta. Co si dáte na pizzu vy?
Na těsto budeme potřebovat:
- 40 g eidamu
- 1 menší květák (400 g)
- 1 vejce
- špetku soli
Na dokončení budeme potřebovat:
- 100 g mozzarelly light
- 70 g zero omáčky kečup
- 40 g oliv
- 30 g prosciutta
- 1 ČL sušeného oregana
- hrst rukoly
- cherry rajčata podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Květák si očistíme, rozebereme ho na malé kousky a 8 minut vaříme v osolené vodě. Pak slijeme vodu, rozmixujeme ho v mixéru na malé kousky a vymačkáme z něj rukama tekutinu. Můžeme si pomoci i látkovou utěrkou – celou směs na ni dáme, zabalíme a vymačkáme. Měla by být co nejsušší. Vymačkaný květák smícháme s vajíčkem, najemno nastrouhaným sýrem a špetkou soli. Vezmeme plech, vyložíme ho pečícím papírem a květákovou směs na něj rozetřeme tak, aby tvarem připomínala kruhovou placku. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Následně pizzu vytáhneme, potřeme zero kečupem, poklademe ji po celém povrchu mozzarellou nakrájenou na kolečka a posypeme oreganem.
Pizzu pečeme dalších 10 minut (opět na 180 °C). Když ji vytáhneme z trouby, stačí už jen obložit prosciuttem, cherry rajčaty, rukolou a můžeme podávat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 321 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 6 g |
Tahle pizza se skvěle hodí jak na oběd, tak i večeři třeba po tréninku. Podělíte se o ni s někým, nebo si ji necháte celou pro sebe?
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář