Fitness recept: Marokánky plné ovoce a oříšků

Fitness recept: Marokánky plné ovoce a oříšků

Marokánky patří k oblíbeným vánočním dobrotám, které mezi cukrovím rozhodně nesmí chybět. Jsou nabité ořechy, ovocem a dalšími zdravými dobrotami. Svým tvarem se podobají sušenkám. Navíc mají ovšem lahodnou čokoládovou vrstvu, která všechny chutě krásně propojí a toto cukroví dotáhne k dokonalosti. 

Budeme potřebovat:

Na čokoládovou polevu budeme potřebovat: 

Marokánky plné ovoce a oříšků - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Med, mléko a ghee si společně zahřejeme v hrnci. Důkladně promícháme, aby se vše propojilo. Mezitím si na pánvi zlehka opečeme ovesné vločky s nasekanými mandlemi, vlašskými ořechy a dýňovými semínky. Počkáme, dokud se nám oříšky nerozvoní. Pak dáme tyto suché ingredience k rozehřátým tekutým surovinám. Přisypeme i sušené ovoce nakrájené na menší kousky. Všechno důkladně promícháme, odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout.

Pak si vezmeme polévkovou lžíci a pomocí ní tvarujeme směs do kulatých sušenek. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Směs by nám měla vyjít přibližně na 17 kusů. 

Marokánky plné ovoce a oříšků - postup

Takto připravené marokánky pečeme dozlatova na 180 °C asi 20 minut. Necháme je alespoň částečně vychladit. Pak si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem (buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni) a spodní část marokánek do nich namáčíme. Hotové kousky pokládáme zpět na pečící papír a necháme zatuhnout. Marokánky pak skladujeme v lednici, aby nám déle vydržely. Vzhledem k tomu, jak jsou chutné, je ale nejspíš brzo sníte.

Marokánky plné ovoce a oříšků
Nutriční hodnoty
1 marokánka (celkem 17 kusů)
Energetická hodnota171 kcal
Bílkoviny3,5 g
Sacharidy15,5 g
Tuky10 g
Vláknina2,5 g

Bez marokánek se nemůže obejít snad žádná vánoční tabule. Pokud máte rádi kombinaci ořechů, sušeného ovoce a čokolády, pak si jistě zamilujete i toto cukroví. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *