Fitness recept: Mrkvový chléb s dýňovými semínky

Fitness recept: Mrkvový chléb s dýňovými semínky

Pokud holdujete pečivu, a zejména jeho zdravějším verzím, které vám kromě tradiční křupavé kůrky a měkoučkého vnitřku přinese i zdraví prospěšné výhody, tak nepřestávejte číst! Připravte si potřebné ingredience a upečte si s námi mrkvový chlebík s dýňovými semínky, jehož dokonalý zlatavý vzhled je jen začátkem této gastronomické bomby! Tak honem do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

Na dokončení potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Přípravu začneme tím, že si vodu, droždí, olivový olej a xylitol důkladně smícháme pomocí kuchyňského robota, nebo pokud ho nemáme tak ručně. Následně přidáme obě mouky, sůl, semínka, mrkev nakrájenou na drobné kousky a všechno pěkně zapracujeme do těsta. Takto hotové těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 1-2 hodiny v míse, kterou přikryjeme utěrkou. Objem těsta by se měl asi zdvojnásobit. Troubu si předehřejeme na cca 200-220℃.

Mísu s vykynutým těstem si vyklopíme na pomocnou plochu a naposledy těsto rukama propracujeme. Takto připravené těsto vložíme do formy na biskupský chlebík, kterou jsme předtím vystlali pečícím papírem a jemně postříkali olivovým olejem ve spreji. Před vložením do trouby potřeme chléb vlažnou vodou a posypeme ho dýňovými semínky. Formu s chlebíkem ještě přikryjeme utěrkou, a takto ho necháme 10 minut odpočinout. Následně ho vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut na 220℃, a potom teplotu stáhneme na 180/200℃ a pečeme dalších 20-25 minut. Po dopečení necháme chléb úplně vychladnout. Podáváme s oblíbenou přílohou a vychutnáváme!

Fitness recept: Mrkvový chléb s dýňovými semínky
Nutriční hodnotyna 1 krajíc (celkově 20 krajíců)
Kalorie152
Bílkoviny6 g
Sacharidy22 g
Tuky4,8 g
Vláknina3,3 g

Věříme, že si tento recept na mrkvový chlebík s dýňovými semínky co nejdříve připravíte, a rozhodně to nebude poprvé a naposledy! Pokud budete tímto receptem nadšení stejně tak jako my, budeme rádi, když ho podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *