Fitness recept: Nekynuté buchtičky s mákem

Fitness recept: Nekynuté buchtičky s mákem

Malé buchtičky vařené v mléce a doplněné lahodným mákem patří typicky mezi dobroty, které si můžete dopřát nejen o Vánocích. Jejich chuť se doslova rozplývá na jazyku a jsou prostě láskou na první vyzkoušení. My jsme při přípravě použili tvarohové těsto. Díky tomu má porce i více bílkovin. Jsou skvělým dezertem, ale nic vám nebrání v tom, abyste si je dali klidně i jako sladkou snídani. 

Na buchtičky budeme potřebovat:

Na podávání budeme potřebovat: 

Nekynuté buchtičky s mákem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme prosáté mouky s kypřícím práškem. Přidáme vajíčko, tvaroh a vymícháme pevné, mírně lepivé těsto. Z něj vytvoříme 3–4 tenké válečky, které rozkrájíme na malé kousky s přibližně stejnou velikostí. Z nich pak tvoříme kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. 

Nekynuté buchtičky s mákem - postup

Je potřeba mezi nimi nechávat dostatečné rozestupy, během pečení se zvětší. Jakmile je máme nachystané na plechu, postříkáme si je řepkovým olejem. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. 

Upečené a vychlazené buchtičky povaříme ve vroucím mléce do změknutí (cca 4 minuty). Potom je vyndáme z mléka, promícháme s mletým mákem, medem a podáváme. 

Náš tip: Kdo chce, může navrch přidat i ořechy, oříšková másla nebo přelít rozpuštěným máslem.

Nekynuté buchtičky s mákem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota423 kcal
Bílkoviny24 g
Sacharidy53 g
Tuky11 g
Vláknina8 g

Tyto měkoučké buchtičky z tvarohového těsta si vás získají hned po prvním ochutnání, a to jak svou skvělou chutí, tak i vyváženým složením. Nechybí v nich totiž ani porce bílkovin. Tak dobrou chuť.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *