Fitness recept: Nepečené cheesecake řezy s jahodami

Fitness recept: Nepečené cheesecake řezy s jahodami

Dnešní dezert s křupavějším základem, krémem a chutí i vůní jahod se trefí do chuti všem milovníkům cheesecaku. V našem nepečeném dezertu jsme mascarpone smíchali i s tvarohem, díky čemuž jsme zvýšili podíl bílkovin a snížili obsah tuku. V základu se zase snoubí ovesné vločky s kokosovým olejem, který vše krásně provoní. Tak kdo má na tuto dobrotu chuť?

Na korpus budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

  • 400 g jemného odtučněného tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • vanilkové flavor drops podle chuti

Na jahodovou vrstvu budeme potřebovat:

Nepečené cheesecake řezy s jahodami - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve se pustíme do přípravy korpusu. Ovesné vločky a kešu ořechy si rozmixujeme na mouku a promícháme se změklým (ne tekutým) kokosovým olejem a javorovým sirupem. Tuto směs namačkáme na dno menšího plechu vyloženého pečícím papírem, náš měl rozměry 20×20 cm. Takto připravený korpus dáme ztuhnout alespoň na 15 minut do lednice. Mezitím si připravíme zbývající vrstvy, začneme náplní. Mascarpone vyšleháme s tvarohem, vanilkovým extraktem a podle potřeby dosladíme vanilkovými flavor drops. Když jsme s chutí krému spokojeni, pustíme se do jahodové vrstvy. 

Mražené jahody povaříme s troškou vody do změknutí. Pak je dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, dosladíme javorovým sirupem a dáme opět na sporák vařit. Když nám bublají a vřou, je na čase přidat kukuřičný škrob, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Pořádně zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Pak sundáme ze sporáku a necháme alespoň částečně vychladnout. 

Když máme vše připravené, můžeme dezert dokončit. Z lednice si vyndáme korpus a rovnoměrně na něj rozetřeme připravený tvarohový krém. Na něj nalijeme jahodovou část, pak si vezmeme lžičku a jejím druhým koncem malujeme po celém plechu od jednoho kraje k druhému takového „hada”, díky čemuž vytvoříme mramorový efekt. 

Nepečené cheesecake řezy s jahodami na plechu

Před krájením dáme dezert ještě do lednice ztuhnout. No a pak už si na něm můžeme pochutnávat.  

Nepečené cheesecake řezy s jahodami na plechu
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 16 kusů)
Energetická hodnota145 kcal
Bílkoviny5 g
Sacharidy11 g
Tuky9 g

Pokud milujete kombinaci křupavého základu a jemného krému, pak si tyto mini cheesecaky taky oblíbíte. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *