Fitness recept: Netradiční pistáciový dort s krémem z ricotty, proteinu a pistáciového másla

Fitness recept: Netradiční pistáciový dort s krémem z ricotty, proteinu a pistáciového másla

Oříšková másla jsou základem kuchyně každého fitness nadšence, a proto věříme, že vám doma nechybí pistáciové máslo. Právě z něj totiž napečeme delikátní, ale zároveň netradiční pistáciový dort. Pistácie jsou bohaté na proteiny a mají méně tuků než jiné typy oříšků. V receptu je použijeme na přípravu těsta, krému, ale i jako zdobení. Milovníci pistácií si určitě přijdou na své, vždyť ochutnejte sami.

Na těsto potřebujeme:

  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g nesolených pistácií
  • 40 g erythritu
  • 50 ml mléka
  • 50 ml vody
  • 2 vejce
  • 2 ČL kypřícího prášku

Na krém potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s erythritolem a vodou. Směs vyšleháme metličkovým mixérem do pěny. Následně k ní přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a pistácie, které předem rozmixujeme na moučku. Do připravené směsi následně postupně vmícháme sníh. Hotové těsto vylijeme do dortové formy o průměru 20 cm a pečeme okolo 20 minut při teplotě 180 °C.

Až se korpus upeče, připravíme si pistáciový krém s ricottou. Všechny ingredience, jako ricottu, pistáciové máslo, protein, šťávu z citrónu a trochu sladidla, spolu vyšleháme dohladka. Pokud je krém příliš hustý, můžeme ho zředit trochou mléka. Připravený krém natřeme na upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici alespoň 60 minut. Před podáváním můžeme dort ozdobit kousky pistácií. Dobrou chuť.

Fitness recept: Netradiční pistáciový dort s krémem z ricotty, proteinu a pistáciového másla
Nutriční hodnotyna 1 řez (z celkového množství 10)
Kalorie140
Sacharidy11 g
Bílkoviny7 g
Tuky8 g

Ochutnáte tento pistáciový dort s ricottou, pistáciovým máslem a proteinem? Jak využíváte pistáciové máslo v kuchyni vy? Podělte se s námi o vaše tipy na pamlsky z oříškových másel v komentářích. Pokud vás recept inspiroval k přípravě, posuňte ho i ke svým známým pomocí sdílení.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *