Fitness recept: Ovesný koláček s jablky a arašídovým máslem

Fitness recept: Ovesný koláček s jablky a arašídovým máslem

Hledáte inspiraci na sladký pamlsek, který bude plný chutných a zároveň zdravých ingrediencí? Připravili jsme pro vás fitness recept na ovesný koláček s jablky, proteinem a arašídovým máslem, který vás jistě potěší svou lahodnou chutí. Pojďte ho vyzkoušet!

Na těsto potřebujeme:

Na potření potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Než začneme s přípravou těsta, tak si nameleme ovesné vločky na jemnou mouku. Do ní přidáme protein, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a pořádně promícháme. Mezitím si oddělíme vaječné bílky od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky nevyhazujeme, později je ještě použijeme. V další misce si oloupeme jablka, najemno je nastrouháme a spolu se sněhem přidáme k sypkým ingrediencím. Hmotu jemně promícháváme a postupně k ní přidáváme arašídové máslo, bílý jogurt a vaječné žloutky. Těsto mícháme, dokud nám nevznikne hladká konzistentní hmota, kterou vylijeme do dortové formy s průměrem 17 cm. Následně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 170°C.

Než nám upečené těsto vychladne, připravíme si hmotu na potření koláčku. V první řadě si musíme rozvařit pamlsek Jammy Spread. Ten vylijeme do vyhřátého hrnce a vaříme 5 minut, dokud není hmota hladká a snadno roztíratelná. Po uvaření ji odložíme stranou a necháme vychladnout. Následně smícháme bílý jogurt s vanilkovými kapkami Flavor Drops a špetkou skořice. Vychlazený korpus překrojíme podélně na 2 stejné části. Spodní část natřeme vychlazeným jablečným Jammy Spread a na to přidáme jogurtovou směs. Následně na ni položíme druhou polovinu těsta, kterou opět natřeme jablečným Jammy Spread a zalijeme jogurtovou směsí. Na závěr koláček posypeme kakaem a necháme ztuhnout v lednici. Dobrou chuť!

Fitness recept: Ovsený koláčik s jablkami, proteínom a arašidovým maslom
Nutriční hodnotyna 1 kousek (celkově 10 kousků)
Kalorie157
Bílkoviny8 g
Sacharidy20 g
Tuky5 g

Nemůžete se už dočkat, kdy tento fitness recept na ovesný koláček s jablky a arašídovým máslem vyzkoušíte? Podělte se jím se svým okolím a pošlete nám do komentáře fotku vašeho výtvoru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *