Během zimních měsíců vyhledáváme jídla, která nás zahřejí. A tahle polévka je sázkou na jistotu. Je lehce pikantní, ale chuťově bude vyhovovat i těm, kteří mají rádi sladší nebo lehce kyselá jídla. Příprava není vůbec těžká, a pokud už máte hotový vývar, budete ji mít na stole poměrně rychle. Jestli máte rádi asijská jídla, tuhle polévku si zamilujete taky.
Budeme potřebovat:
- 700 ml kuřecího vývaru
- 310 g kuřecích prsou
- 80 g červené papriky
- 70 g sójové omáčky
- 50 ml ZERO omáčky sweet chilli
- 50 g mrkve
- 30 g rýžového octa
- 20 g černých hub (Jidášovo ucho sušené)
- 20 g kokosového cukru
- 10 g solamylu
- 5 g sezamového oleje (nemusí být)
- 1 vejce
- olej ve spreji
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
- jarní cibulku na dozdobení
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme přípravou hub. Necháme si je 10 minut namočit ve vodě a potom nakrájíme nadrobno. Z kuřecího masa slijeme vodu a dochutíme ho sezamovým olejem, sójovou omáčkou, ZERO omáčkou sweet chilli, solí a pepřem. Červenou papriku a očištěnou mrkev si nakrájíme nadrobno. Hrnec vystříkáme olejem ve spreji, přidáme zeleninu, houby a orestujeme. Pak přidáme i maso a vše společně promícháme. Celou směs podlijeme vývarem a vaříme, dokud tekutina nebude vřít. Nakonec přidáme rýžový ocet a kokosový cukr. Když nám chuť vyhovuje, rozklepneme do vřelé polévky ještě vejce a zamícháme.
Bokem si v hrníčku rozmícháme v trošce vody solamyl a přilijeme ho k polévce. Vaříme dalších 15 minut, aby polévka zhoustla. Pokud chceme, můžeme ji lehce promixovat ponorným mixérem, ale není to nutné. Na závěr už jen podle potřeby dosolíme a můžeme servírovat. Na talíři každou porci ještě ozdobíme jarní cibulkou.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 315 kcal |
Bílkoviny | 35 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 2 g |
Pokud máte rádi asijskou kuchyni a hledáte jídla, která vás v chladném počasí perfektně zahřejí, pak je tahle polévka super volbou.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář