Pokud už vás nudí klasické palačinky z mouky, vajec a mléka, pojďte s námi zkusit tuto méně obvyklou verzi z quinoy a proteinu. Jsou krásně vláčné, nadýchané, a navíc si vás získají svou skvělou chutí. Kvůli vaření quinoy trvá sice příprava o něco déle než u klasických palačinek, ale nenechte se odradit. Výsledek za to rozhodně stojí.
Budeme potřebovat:
- 250 ml nízkotučného mléka
- 170 g hladké mouky
- 50 g quinoy
- 30 g vanilkového proteinu
- 12 g kypřícího prášku
- 2 vejce
- špetku soli
+ kokosový olej nebo olej ve spreji na vymazání pánve
Na ozdobení budeme potřebovat:
- 100 g řeckého jogurtu 0 % tuku
- 30 g jahod (dají se použít i lyofilizované jahody)
- 10 g arašídového másla
- 10 g nasekaných mandlí
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si propláchneme quinou, a pak ji uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Po uvaření ji necháme vychladnout.
V misce si následně smícháme hladkou mouku, studenou quinou, vanilkový protein, kypřící prášek a špetku soli. V další misce si rozšleháme vajíčka s mlékem a vše nalijeme do druhé misky ke směsi mouky, quinoy a dalších surovin. Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.
Následně si rozehřejeme pánev s kokosovým olejem nebo si ji vystříkáme olejem ve spreji a nalijeme na ni přibližně třetinu těsta. Opékáme asi 2–3 minuty z každé strany nebo do doby, kdy budou dozlatova. Takto připravíme i zbývající palačinky.
Hotové palačinky podáváme ozdobené řeckým jogurtem, arašídovým máslem, nasekanými mandlemi a nakrájenými jahodami.
Náš tip: Palačinky můžeme vylepšit i sladkými zero omáčkami.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 452 kcal |
Bílkoviny | 29 g |
Sacharidy | 60 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 3 g |
Pokud chcete dodat svým palačinkám zase nový chuťový rozměr, pak musíte tuhle verzi z quinoy a proteinu určitě zkusit. Potěší složením i chutí.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář