Fitness recept: Proteinový pohár s banánovým piškotem

Fitness recept: Proteinový pohár s banánovým piškotem

Dnes jsme si pro vás připravili recept na tuto luxusní dobrotu. Základ tvoří piškotové těsto s banánovou příchutí, které pak ve výsledku perfektně doplňuje vanilkový krém. Toto proteinové kombo si získá vaše chuťové pohárky a potěší i svaly. Doporučujeme připravit si je už den dopředu a pak jen vytáhnout z lednice. Luxusní snídaně nebo svačina je hned připravena.

Na banánový piškot budeme potřebovat:

Na proteinový krém budeme potřebovat:

Proteinový pohár s banánovým piškotem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Do misky si dáme xylitol, vejce a změklé máslo, následně důkladně vyšleháme. Pak přidáme všechny suché suroviny, tedy protein, kypřící prášek, mouku, špetku soli a vše promícháme. Dále rozmačkáme banán na hladké pyré a přimícháme ho opatrně do těsta. Nachystáme si formu, vystříkáme ji olejem ve spreji a nalijeme do ní rovnoměrně těsto, povrch zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30–40 minut a pečeme, dokud nebude těsto dodělané. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle, pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo. Pokud ne, ještě dopečeme. Když piškot vyndáme z trouby, vyklopíme ho a necháme vychladnout.

Proteinový pohár s banánovým piškotem - upečený základ

Pak se pustíme do přípravy krému. Na sporáku si přivedeme k varu 400 ml mléka. Ve 100 ml zbylého mléka si rozmícháme pudinkový prášek a vmícháme ho do vroucího mléka. Pak postupně přidáváme i protein, metličkou mícháme a chvíli povaříme, abychom v krému neměli hrudky.

Proteinový pohár s banánovým piškotem - krém

Následně si nakrájíme upečený piškot na malé kostičky. 

Proteinový pohár s banánovým piškotem - kousky piškotu

Pak se můžeme pomalu pustit do vrstvení. 

Proteinový pohár s banánovým piškotem - vrstvení

Nachystáme si 3 pohárky a do nich dáváme střídavě kostičky upečeného těsta a krému, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Když máme hotovo, necháme alespoň hodinu uležet v lednici a pak si na nich můžeme pochutnat. 

Náš tip: Když necháme pohárky odležet v lednici přes noc, nasákne se piškot krémem a bude ještě vláčnější. Celý pohár pak můžeme vyladit třeba zero omáčkami, oříšky nebo lyofilizovaným ovocem.

Proteinový pohár s banánovým piškotem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 pohárek (celkem 3 pohárky)
Energetická hodnota538 kcal
Bílkoviny34 g
Sacharidy57 g
Tuky18 g
Vláknina6 g

Tento pohár je ideální snídaní nebo větší svačinou po tréninku nebo před ním. Kromě toho, že si pochutnáte, taky nakrmíte svaly. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *