Fitness recept: Rakvičky s tvarohovým krémem

Fitness recept: Rakvičky s tvarohovým krémem

Máte rádi klasické dezerty v moderním kabátku? Pak se vám trefíme do chutě i těmito rakvičkami. Šlehačkový krém jsme se rozhodli vyměnit za tvarohový, do kterého jsme přidali ještě extra porci bílkovin navíc. To z rakviček dělá proteinový snack, na kterém si můžete pochutnat klidně i po tréninku. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na zdobení budeme potřebovat:

Rakvičky s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Začneme tím, že si dáme rozehřát troubu na 150 °C, a pokračujeme přípravou těsta. Všechny suroviny, tedy xylitol, žloutky, flavor drops a citrónovou šťávu dáme do misky. Důkladně šleháme, dokud hmota nezesvětlá a nezvětší výrazně svůj objem. Šlehání těsta trvá přibližně 7 minut.

Rakvičky s tvarohovým krémem - vyšlehané těsto

Pak si vezmeme formu na rakvičky, vystříkáme ji olejem ve spreji a naplníme do ⅔. Dáme do trouby vyhřáté na 150 °C a takto pečeme přibližně 15 minut. Pak teplotu snížíme na 100 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme, ale neotvíráme. Necháme tam rakvičky dosušit do úplného vychlazení. Pak je můžeme pomalu vyndávat z trouby. Nejspíš to nepůjde úplně samo, a tak si můžeme pomoci nožem, kterým rakvičku ze strany vždy podebereme

V misce si bokem připravíme krém. Tvaroh si vyšleháme s proteinem, a ozdobíme s ním jednotlivé rakvičky. Navrchu je posypeme lyofilizovaným dračím ovocem a máme hotovo.

Rakvičky s tvarohovým krémem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 8 kusů)
Energetická hodnota75 kcal
Bílkoviny7 g
Sacharidy5 g
Tuky3 g

Chcete si vychutnat tuhle bílkovinami natřískanou dobrotu? Pak je nejvyšší čas pustit se do pečení!

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *