Máte rádi klasické dezerty v moderním kabátku? Pak se vám trefíme do chutě i těmito rakvičkami. Šlehačkový krém jsme se rozhodli vyměnit za tvarohový, do kterého jsme přidali ještě extra porci bílkovin navíc. To z rakviček dělá proteinový snack, na kterém si můžete pochutnat klidně i po tréninku.
Na těsto budeme potřebovat:
- 70 g xylitolu (dá se nahradit erythritolem, pak bude mít těsto nižší energetickou hodnotu)
- 4 žloutky
- vanilkové flavor drops podle chuti
- pár kapek citrónové šťávy
- olej ve spreji na vymazání formy
Na zdobení budeme potřebovat:
- 130 g měkkého nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g lyofilizovaného dračího ovoce
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si dáme rozehřát troubu na 150 °C, a pokračujeme přípravou těsta. Všechny suroviny, tedy xylitol, žloutky, flavor drops a citrónovou šťávu dáme do misky. Důkladně šleháme, dokud hmota nezesvětlá a nezvětší výrazně svůj objem. Šlehání těsta trvá přibližně 7 minut.
Pak si vezmeme formu na rakvičky, vystříkáme ji olejem ve spreji a naplníme do ⅔. Dáme do trouby vyhřáté na 150 °C a takto pečeme přibližně 15 minut. Pak teplotu snížíme na 100 °C a pečeme dalších 20 minut. Nakonec troubu vypneme, ale neotvíráme. Necháme tam rakvičky dosušit do úplného vychlazení. Pak je můžeme pomalu vyndávat z trouby. Nejspíš to nepůjde úplně samo, a tak si můžeme pomoci nožem, kterým rakvičku ze strany vždy podebereme.
V misce si bokem připravíme krém. Tvaroh si vyšleháme s proteinem, a ozdobíme s ním jednotlivé rakvičky. Navrchu je posypeme lyofilizovaným dračím ovocem a máme hotovo.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 75 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 3 g |
Chcete si vychutnat tuhle bílkovinami natřískanou dobrotu? Pak je nejvyšší čas pustit se do pečení!
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář