Kdo má rád naháče? Samozřejmě máme na mysli typy dortů, které jsou obnažené, a tak jasně vidíte všechny vrstvy. V tomto případě je na prvním pohled jasné, že se jedná o vláčný red velvet dort, který trefně doplňuje tvarohový krém. Tuhle pochoutku si určitě zamilujete.
Na těsto budeme potřebovat:
- 200 ml acidofilního mléka 1%
- 175 g žitné celozrnné mouky
- 100 g xylitolu
- 100 ml kokosového oleje bez vůně
- 2 vejce
- 1 ČL kypřícího prášku
- 1 PL prášku z červené řepy
- 1 PL kakaa
- vanilkové flavor drops podle chuti
Na krém budeme potřebovat:
- 400 g nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g xylitolu
- 100 g jahodového Jammy spreadu
- vanilkové flavor drops podle chuti
- 10 g lyofilizovaných malin na ozdobení
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Do misky si rozklepneme vajíčka s xylitolem a důkladně je vyšleháme. Pak přidáme acidofilní mléko, olej, prášek z červené řepy, mouku, kakao, vanilkové flavor drops a promícháme.
Nakonec přidáme i kypřící prášek a opět důkladně zamícháme. Těsto nalijeme do formy (naše měla průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Délku pečení odhadneme špejlí, když ji zapíchneme a těsto se nám na ni lepí, ještě není korpus hotový. V takovém případě pečeme dalších 10 minut.
Když máme korpus upečený a vychladlý, rozdělíme si jeho výšku na pomyslné půlky a podélně ho rozkrojíme. Díky tomu nám vzniknou dva nízké korpusy.
V misce si smícháme tvaroh, vanilkový protein, xylitol a flavor drops podle chuti. Vše důkladně vyšleháme a můžeme se pustit do vrstvení. Spodní plát korpusu potřeme 50 g jahodového Jammy spreadu. Na to dáme polovinu krému, který rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu.
Na něj pak položíme druhou půlku korpusu, kterou opět po celém povrchu natřeme zbylým Jammy spreadem a zbytkem krému. Navrch nasypeme nadrcené lyofilizované maliny, které nám celý dort krásně ozdobí. No a máme hotovo. Pak už stačí jen dát ho do lednice, počkat, až trochu ztuhne, a pustit se do něj.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 200 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 3 g |
Pokud máte rádi tzv. dorty naháče, pak si zamilujete i tuto red velvet verzi, která chutná ještě lépe, než vypadá.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář