Fitness recept: Red velvet dort s tvarohovým krémem

Fitness recept: Red velvet dort s tvarohovým krémem

Kdo má rád naháče? Samozřejmě máme na mysli typy dortů, které jsou obnažené, a tak jasně vidíte všechny vrstvy. V tomto případě je na prvním pohled jasné, že se jedná o vláčný red velvet dort, který trefně doplňuje tvarohový krém. Tuhle pochoutku si určitě zamilujete.

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Do misky si rozklepneme vajíčka s xylitolem a důkladně je vyšleháme. Pak přidáme acidofilní mléko, olej, prášek z červené řepy, mouku, kakao, vanilkové flavor drops a promícháme. 

Red velvet dort s tvarohovým krémem - těsto

Nakonec přidáme i kypřící prášek a opět důkladně zamícháme. Těsto nalijeme do formy (naše měla průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Délku pečení odhadneme špejlí, když ji zapíchneme a těsto se nám na ni lepí, ještě není korpus hotový. V takovém případě pečeme dalších 10 minut. 

Když máme korpus upečený a vychladlý, rozdělíme si jeho výšku na pomyslné půlky a podélně ho rozkrojíme. Díky tomu nám vzniknou dva nízké korpusy. 

V misce si smícháme tvaroh, vanilkový protein, xylitol a flavor drops podle chuti. Vše důkladně vyšleháme a můžeme se pustit do vrstvení. Spodní plát korpusu potřeme 50 g jahodového Jammy spreadu. Na to dáme polovinu krému, který rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu. 

Red velvet dort s tvarohovým krémem - vrstvení

Na něj pak položíme druhou půlku korpusu, kterou opět po celém povrchu natřeme zbylým Jammy spreadem a zbytkem krému. Navrch nasypeme nadrcené lyofilizované maliny, které nám celý dort krásně ozdobí. No a máme hotovo. Pak už stačí jen dát ho do lednice, počkat, až trochu ztuhne, a pustit se do něj.

Red velvet dort s tvarohovým krémem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kus (celkem 12 kusů)
Energetická hodnota200 kcal
Bílkoviny9 g
Sacharidy17 g
Tuky10 g
Vláknina3 g

Pokud máte rádi tzv. dorty naháče, pak si zamilujete i tuto red velvet verzi, která chutná ještě lépe, než vypadá. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *