Fitness recept: Salát Nicoise

Fitness recept: Salát Nicoise

Nicoise rozhodně nepatří mezi ty saláty, kde je jen pár koleček okurky a okoralé listy ledového salátu, po kterých máte za chvíli hlad. Díky vyváženému složení je tak skvělým obědem i večeří. Kromě zeleniny v podobě rajčat, ledového salátu a fazolek obsahuje také brambory, které pomohou doplnit komplexní sacharidy. No a co by to bylo za jídlo bez bílkovin. Tady najdete hned dva kvalitní zdroje, kterými jsou tuňák a vejce. Jedná se zkrátka o lahodný a zdravý pokrm, který k dokonalosti dotahuje medovo-hořčičná omáčka a olivy. 

Budeme potřebovat:

Salát Nicoise - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Menší brambory v tenké slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile jsou hotové, nakrájíme je na čtvrtiny. Vajíčka uvaříme natvrdo (vejce pokojové teploty vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut). Pak je zchladíme v ledové vodě, oloupeme skořápku a rozkrájíme na čtvrtiny. Mražené fazolky povaříme v horké a osolené vodě přibližně 10 minut, následně je zchladíme v ledové vodě a smícháme s brambory i 3 PL medovo-hořčičné zero omáčky

A pomalu se můžeme pustit do servírování. Talíř vyložíme listy ledového salátu. Pokud chceme, aby se nám lépe jedl, nakrájíme si ho. Doprostřed talíře na salát dáme směs brambor s fazolkami a omáčkou. Navrch přidáme cherry rajčata nakrájená na menší kousky, rozpůlené olivy a kousky tuňáka, ze kterého jsme předtím slili olej. Vrch salátu ozdobíme zbylou zero omáčkou, podle chuti osolíme a můžeme podávat.

Salát Nicoise
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota376 kcal
Bílkoviny28 g
Sacharidy32 g
Tuky14 g
Vláknina5 g

Salát Nicoise se skvěle hodí jako lehčí oběd či večeře. Můžete si ho dát dokonce i do krabičky a vzít třeba s sebou do práce. Pochutnáte si tak na něm kdykoliv během dne.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *