Fitness recept: Salát z červené řepy a jablek

Fitness recept: Salát z červené řepy a jablek

Salát nemusí být nuda, to nám jistě potvrdíte, jakmile ochutnáte tuto dobrotu z červené řepy, jablek a dalších chuťově vyladěných ingrediencí. Aby byl dotažen k dokonalosti, přidali jsme samozřejmě i křupavý prvek v podobě pekanových ořechů. No a nesmí chybět ani zálivka, která všechny komponenty krásně propojí. Skvěle se hodí třeba jako příloha k masu nebo jeho rostlinným alternativám. 

Na salát budeme potřebovat:

  • 200 g oloupané vařené červené řepy 
  • 2 menší jablka 
  • 60 g pekanových ořechů
  • 50 g salátového mixu (směs polníčku, rukoly atd.) 
  • malý svazek máty

Na dresink budeme potřebovat:

Salát z červené řepy a jablek - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

 Postup: 

Začneme přípravou dresinku. Smícháme si na něj v menší misce všechny ingredience, tedy olivový olej, javorový sirup a balzamikový ocet, ten ovšem není nutný. Pak si nakrájíme jablka na malé kostičky a řepu na malé hranolky. Dále přidáme i salátový mix, menší svazek máty (kousek si necháme na dozdobení), který nasekáme nadrobno, a nakonec i pekanové ořechy. Pokud máme raději menší kousky, můžeme je předtím nakrájet. Pro větší křupavost je můžeme i opražit na pánvi. Vše společně promícháme, zalijeme připraveným dresinkem, podle chuti osolíme a opět důkladně promícháme. Před podáváním dozdobíme lístky máty a můžeme se do salátu s chutí pustit. 

Salát z červené řepy a jablek
Nutriční hodnoty
Na celé množství
Energetická hodnota835 kcal
Bílkoviny10 g
Sacharidy62 g
Tuky57 g
Vláknina17 g

Salát perfektně doplní jakékoliv jídlo a obohatí jej o další živiny. Kombinace sladké a slané chuti si získá každého gurmána. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *