Fitness recept: Těstoviny se sardinkovou omáčkou

Fitness recept: Těstoviny se sardinkovou omáčkou

Klasickou rajčatovou omáčku s mletým masem nebo kuličkami známe asi všichni. Pojďme dnes ale společně zkusit i jednodušší variantu, se kterou nám pomohou sardinky v konzervě. Celý oběd je za chvíli hotový a garantujeme, že si maximálně pochutnáte. 

Budeme potřebovat: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Rajčata ve vlastní šťávě nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Ze sardinek v konzervě slijeme šťávu a nakrájíme je na menší kousky. Pak se pustíme do samotného přípravy.

Pánev si postříkáme olejem ve spreji a rozpálíme ji. Orestujeme na ní cibuli i česnek dozlatova. K tomu přidáme nakrájená rajčata ve vlastní šťávě a vaříme 5 minut, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Pak přidáme nakrájené sardinky a necháme je vařit dalších 5 minut, občas promícháme. Osolíme a dochutíme bazalkou či oreganem podle chuti.

Těstoviny se sardinkovou omáčkou - omáčka

V osolené vodě si uvaříme těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente (měkké a pevné). Pak je slijeme a přimícháme k omáčce. Na závěr podle chuti posypeme bazalkou či oreganem a můžeme přidat třeba i kousek rajčete na ozdobení.

Nás tip: Pokud patříte mezi milovníky sýru, nezapomeňte si jídlo zasypat pořádnou kopou parmezánu. A zkusit můžete i lahůdkové droždí.

Těstoviny se sardinkovou omáčkou

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 celá porce
Energetická hodnota593 kcal
Bílkoviny45 g
Sacharidy76 g
Tuky11 g
Vláknina5 g

Pokud neradi trávíte hodiny v kuchyni vařením, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Do 20 minut můžete servírovat plnohodnotný oběd. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *