Klasickou rajčatovou omáčku s mletým masem nebo kuličkami známe asi všichni. Pojďme dnes ale společně zkusit i jednodušší variantu, se kterou nám pomohou sardinky v konzervě. Celý oběd je za chvíli hotový a garantujeme, že si maximálně pochutnáte.
Budeme potřebovat:
- 200 g rajčat ve vlastní šťávě
- 125 g sardinek ve vlastní šťávě
- 80 g špaget
- 1 cibuli
- 1 paličku česneku
- olivový olej ve spreji
- bazalka a oregano podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Rajčata ve vlastní šťávě nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Ze sardinek v konzervě slijeme šťávu a nakrájíme je na menší kousky. Pak se pustíme do samotného přípravy.
Pánev si postříkáme olejem ve spreji a rozpálíme ji. Orestujeme na ní cibuli i česnek dozlatova. K tomu přidáme nakrájená rajčata ve vlastní šťávě a vaříme 5 minut, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Pak přidáme nakrájené sardinky a necháme je vařit dalších 5 minut, občas promícháme. Osolíme a dochutíme bazalkou či oreganem podle chuti.
V osolené vodě si uvaříme těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente (měkké a pevné). Pak je slijeme a přimícháme k omáčce. Na závěr podle chuti posypeme bazalkou či oreganem a můžeme přidat třeba i kousek rajčete na ozdobení.
Nás tip: Pokud patříte mezi milovníky sýru, nezapomeňte si jídlo zasypat pořádnou kopou parmezánu. A zkusit můžete i lahůdkové droždí.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 593 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 76 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 5 g |
Pokud neradi trávíte hodiny v kuchyni vařením, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Do 20 minut můžete servírovat plnohodnotný oběd.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář