Fitness recept: Vajíčka na snídani třikrát jinak

Fitness recept: Vajíčka na snídani třikrát jinak

Snídaně z vajíček mají hned několik výhod. V první řadě chutnají lahodně, dodají potřebnou dávku energie a mají bohatý podíl bílkovin, který ocení všichni milovníci zdravého a aktivního života. Připravili jsme si pro vás ne jeden, ale rovnou 3 recepty na vaječnou snídani, které váš den plnohodnotně nastartují. Pojďte si je připravit a vyberte svého srdce šampiona!

Míchaná vajíčka

Na přípravu potřebujeme:

Postup:

Na ještě studenou pánev nalijeme rozmíchaná vajíčka. Po několika minutách přimícháme ghí a mícháme, dokud vajíčka nejsou hotová. Čím déle budete míchat, tím budou vajíčka méně krémová. Hotová vajíčka dochutíme solí, jarní cibulkou a bylinkami. Podáváme s pořádnou dávkou zeleniny. Dobrou chuť!

Míchaná vajíčka
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 1 porce)
Kalorie468
Bílkoviny29 g
Sacharidy9 g
Tuky34 g
Vláknina5 g

Omeleta s halloumi

Na přípravu potřebujeme:

  • 3 vajíčka
  • 100 g sýra halloumi 
  • 3 plátky kuřecí šunky
  • zeleninu – okurku, salát
  • avokádo
  • čerstvé bylinky
  • sůl
  • olej ve spreji

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Na suché pánvi si orestujeme halloumi sýr. Mezitím si v misce rozmícháme vajíčka se solí, ke kterým přidáme šunku nakrájenou na kostky. Pánev si vystříkáme olejem ve spreji a nalijeme na ni vajíčkovou směs. Pánev přikryjeme na 5 minut pokličkou. Když máme omeletu hotovou, plníme ji nakrájeným sýrem a avokádem. Omeletu podáváme s čerstvými bylinkami, obloženou čerstvou zeleninou. Přejeme chutný zážitek!

Omeleta s halloumi
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 1 porce)
Kalorie724
Bílkoviny51 g
Sacharidy10 g
Tuky52 g
Vláknina6 g

Ztracená vejce s avokádem

Na přípravu potřebujeme:

Postup:

Do většího hrnce si dáme vařit vodu. Následně do vody přidáme ocet a rychlým mícháním vytvoříme silný vír, do jehož středu nalijeme vejce. Vajíčko povaříme cca 4-5 minut. Mezitím si chlebík natřeme ajvarem a rozmačkaným avokádem. Vejce vytáhneme a položíme na chlebík. Dochutíme solí, černým pepřem, chilli a bylinkami. Podáváme a vychutnáváme!

Ztracená vejce s avokádem
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 1 porce)
Kalorie634
Bílkoviny36 g
Sacharidy27 g
Tuky40 g
Vláknina11 g

Věříme, že si tyto 3 recepty na vaječnou snídani zamilujete a díky nim vykročíte do dne tou správnou nohou. Těmito chutnými a výživnými snídaněmi nezapomeňte inspirovat i své okolí a o recepty se s nimi podělte.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *