Pokud si potrpíte na jednoduché dezerty, které mají skvělou chuť, příznivé nutriční hodnoty i podmanivou vůni, pak jste tu správně. Jakmile se do koláče poprvé zakousnete, hned ucítíte vláčnou strukturu, takže vám bude jasné, že se nejedná o nějakou suchou buchtu. Skvěle se hodí jako dezert, zdravý snack či snídaně.
Budeme potřebovat:
- 130 g špaldové mouky celozrnné hladké
- 100 g polotučného mléka
- 100 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 40 g vanilkového micelárního proteinu
- 40 g másla v pokojové teplotě
- 10 g agáve sirupu (dá se nahradit kokosovým sirupem)
- 3 vejce
- 3 banány
- skořici podle chuti
- špetku soli
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si vezmeme banány, oloupeme je a v misce rozmačkáme vidličkou.
Pak k nim přimícháme tvaroh, mléko, máslo a vajíčka. V další misce si smícháme mouku, protein, agáve sirup (nebo kokosový sirup), případně i špetku soli a skořici podle chuti. Vše důkladně zamícháme. Nakonec spojíme obě dvě směsi, tedy moučnou i banánovou, a vytvoříme jednolité těsto. Plech si vystříkáme řepkovým olejem, případně můžeme vyložit pečícím papírem. Těsto si do něj rovnoměrně rozprostřeme, dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 45–55 minut. Po upečení by mělo být těsto krásně vláčné.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 133 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 2 g |
Koláč můžete nazdobit podle sebe. Skvělou volbou je třeba tvaroh, řecký jogurt, ZERO omáčky, oříšková másla nebo lyofilizované banány či jiné sušené ovoce.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář