Chcete si v létě pochutnat na osvěžujícím dezertu? Tenhle koláč je pro vás tím pádem úplně ideální. Základ tvoří vláčný korpus, který perfektně ladí s lehkým krémem. No a ovoce, kterým dezert dozdobíte, pak pomůže tomu, aby byla tato dobrota ještě více osvěžující. Skvěle se hodí třeba k ledové kávě. Nejlépe si ho ale vychutnáte samozřejmě na lehátku u bazénu.
Na těsto budeme potřebovat:
- 100 g hladké mouky
- 50 ml polotučného mléka
- 40 g xylitolu
- 20 ml oleje
- 2 vajíčka
- 1 vrchovatá ČL kypřícího prášku
Na krém budeme potřebovat:
- 250 g skyru
- 15 g lyofilizovaných jahod
- vanilkové flavor drops podle chuti
Na ozdobení budeme potřebovat:
- čerstvé jahody
- čerstvé maliny
- mátu
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Vajíčka si rozklepneme do misky, přidáme xylitol a vyšleháme do husté bílé pěny (bude to trvat asi 3–4 minuty intenzivního šlehání). Do pěny pak zašleháme olej s mlékem a na závěr opatrně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto si přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (naše měla průměr 20 cm). Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 25 minut. Jestli je hotový, zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do korpusu. Když ji vytáhneme suchou, je to v pořádku.
Mezitím, co nám bude stydnout korpus, si vyšleháme krém ze skyru, flavor drops a rozdrcených lyofilizovaných jahod.
Krém pak natřeme na vychlazený korpus a koláč necháme v lednici odležet alespoň 2–3 hodiny, ideálně ale přes noc. Před podáváním ho ještě dozdobíme podle chuti. Můžeme použít třeba čerstvé jahody, maliny nebo mátu.
Energetická hodnota | 91 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 3 g |
Tento osvěžující koláč se skvěle hodí do horkých letních dnů, kdy perfektně osvěží. Pochutnat si na něm ale můžete během celého roku.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář