Fitness recept: Zapečené papriky s parmezánovou krustou

Web - Zapekané papriky s parmezánovou krustou

My preferujeme lehké obědy s nenáročnou přípravou, skvělou chutí a vyváženými nutričními hodnotami. A co vy? Jste v našem týmu? Pak budou zapečené papriky plněné quinoou s parmezánovou krustou pro vás tou správnou volbou! Pojďte si připravit tuto chutnou dokonalost!

 

Na přípravu potřebujeme:

 

  • 50 g quinoi 
  • 3 větší papriky (červená, oranžová, žlutá)
  • 150 g nakrájených rajčat z konzervy  
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g červené čočky
  • 1 balení bazalkového tofu
  • 50 g parmezánu
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • ½ PL olivového oleje
  • 1 ČL mletého kmínu
  • 1 ČL sladké mleté ​​papriky
  • sůl a mletý pepř podle chuti  

 

Ingredience na zapékané papriky s parmazánovými krustou

 

Postup:

 

V první řadě si do vody namočíme čočku alespoň na 1 hodinu, aby se nám pak rychleji uvařila. Následně ji spolu quinoou uvaříme doměkka. Mezitím si na olivovém oleji dozlatova opečeme nahrubo nastrouhané tofu. Potom k němu přidáme nadrobno nakrájená cherry rajčata a rajčata z konzervy, krátce vše dohromady opečeme a odstavíme z plamene. Tofu s rajčaty smícháme s uvařenou čočkou, quinoou, nadrobno nasekanou petrželovou natí, kmínem, mletou paprikou, solí a pepřem podle chuti.

 

Připravíme si papriky, které překrojíme na polovinu, zbavíme je jadérek a naplníme připravenou směsí. Na závěr papriky zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme je dozlatova při teplotě 180°C přibližně 20 minut. Podáváme ihned po dopečení s čerstvým zeleninovým salátem. 

 

Fitness recept: Zapečené papriky s parmezánovou krustou

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (celkově 3 porce)

Kalorie

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

293

21 g

28 g

10 g

 

Věříme, že si tento recept na zapečené plněné papriky vychutnáte stejně jako my. Pokud si myslíte, že by tento recept neměli zmeškat ani vaši přátelé, určitě ho s nimi sdílejte.