Recept: Nepečený kokosový dort s čokoládovou polevou

Recept: Nepečený kokosový dort s čokoládovou polevou

Milujete dorty, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni a pak umývat hromady nádobí? Tak to jdeme s tímto receptem jako na zavolanou. Jeho příprava už totiž nemůže být jednodušší. Prakticky jen smícháte všechny suroviny na danou část a dáte je do formy. Tento dort tak zvládnou vytvořit i méně zdatní cukráři. I když je jeho příprava jednoduchá, rozhodně to na něm není znát. Ohromí vás totiž jak svým lákavým vzhledem, tak i promakanou chutí. Jednotlivé vrstvy vytvářejí neodolatelné vybalancované spojení, kterého se nebudete moci nabažit. Tak se pojďme rovnou pustit do přípravy. 

Na korpus budeme potřebovat: 

Na krémovou vrstvu budeme potřebovat: 

Na čokoládovou polevu budeme potřebovat: 

Na dozdobení budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve si připravíme základní vrstvu neboli korpus. Postup je úplně jednoduchý. Vezmeme si všechny ingredience pro tuto část – mandlovou a kokosovou mouku, datle i vodu a vše společně vložíme do mixéru. Mixujeme, dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Připravíme si dortovou formu (naše měla průměr 26 cm) s odnímatelným dnem, na které naneseme tenkou vrstvu oleje ve spreji nebo jej vyložíme pečícím papírem (obstřiženým tak, aby kopírovalo dno formy). Pak do formy rovnoměrně natlačíme korpusovou hmotu.

A rovnou se můžeme vrhnout na druhou vrstvu. Do misky dáme kokosové mléko (pevnou část), kešu máslo, agáve sirup, syrovátkový protein a rozpuštěný kokosový olej. Vše společně šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Ten pak nalijeme do dortové formy a odložíme do lednice, kde nám krásně ztuhne. V lednici tento proces trvá přibližně dvě hodiny. Pokud bychom chtěli mít dezert hotový rychleji, můžeme si pomoci mrazákem a nechat dort ztuhnout v něm. 

Jakmile je krém ztuhlý, můžeme se pustit do vytvoření čokoládové polevy. Připravíme si vodní lázeň. Vezmeme větší hrnec, do kterého nalijeme horkou vodu, a dáme na sporák vařit. Do něj pak vložíme prázdný hrnec, ve kterém budeme připravovat polevu. Do prázdného hrnce nalámeme čokoládu a přidáme i 20 g kokosového oleje. Necháme společně rozpustit, dokud nebude hmota tekutá. Pak přidáme i 100 ml tekutiny z kokosového mléka v konzervě a společně necháme ještě 2–3 minuty prohřát. Poté vytáhneme z lednice nebo mrazáku náš korpus s krémem v dortové formě a navrch nalijeme připravenou čokoládovou polevu. 

Nakonec dortík dozdobíme konopnými semínky, lyofilizovanými malinami a kakaovými boby

Nepečený kokosový dort s čokoládovou polevou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 14 porcí)
Kalorie516
Bílkoviny21 g
Sacharidy30 g
Tuky34 g
Vláknina3 g

Jestli máte rádi krémové dezerty, pak si můžete být jisti, že se tento kokosový dortík zařadí mezi vaše favority. A díky jednoduché přípravě se bude v lednici objevovat až podezřele často. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *