Fitness recept: Bábovka spojující dokonalou chuť citronu a pistácií

Fitness recept: Bábovka spojující dokonalou chuť citronu a pistácií

Oříšky jsou pro nás dokonalou surovinou na pečení. U našeho dalšího sladkého receptu jsme však zvolili netradičně – pistácie! A jelikož chceme, aby si na této lahůdce mohlo pochutnat co nejvíce z vás, tak jsme tuto bombovou citronovou bábovku připravili v bezlaktózové verzi! Neváhejte a pojďte péct! Vychutnejte si vláčné těsto a úžasnou pistáciovou chuť!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na citronovou bábovku

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem. Šleháme do té doby, dokud se cukr se žloutky nespojí a nezhoustne. Dále přidáme olej, vodu, citronovou šťávu, mouku, prášek do pečiva a všechno spolu důkladně promícháme. Z bílků a špetky soli si v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který následně jemně vařečkou vmícháme do těsta. Na závěr do něj vmícháme i nasekané pistácie. Těsto přelejeme do olejem vymaštěné a strouhankou či hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150 °C asi 30 minut. Následně teplotu zvýšíme na 170 °C a bábovku pečeme dalších cca 10 minut. Je upečená v té době, kdy do těsta píchneme dřevěnou špejli a vytáhneme ji suchou. Bábovku necháme před krájením vychladnout ve formě. Následně ji vyklopíme a dozdobíme pistáciovým máslem. Krájíme, podáváme a vychutnáváme!

Fitness recept: Bábovka spojující dokonalou chuť citronu a pistácií
Nutriční hodnoty1 kousek (celkově 15 kousků)
Kalorie155
Bílkoviny4 g
Sacharidy19 g
Tuky7 g

Věříme, že vám nadýchaný recept na citronovou bábovku s pistáciemi vyčaruje úsměv na tváři a při jeho ochutnání budete nadšení stejně jako my! Pokud se vám recept líbil, budeme rádi, když ho podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *