Fitness recept: Cuketový chlebíček s proteinem a čokoládou

Fitness recept: Cuketový chlebíček s proteinem a čokoládou

Patří sladké chlebíčky i mezi vaše potěšení? Tentokrát vám přinášíme lahodný fitness cuketový chlebíček s dávkou proteinu, který má příjemnou čokoládovou chuť. Určitě neotálejte a dopřejte si ho k snídani či jako zdravý snack, který zasytí!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si spolu smícháme všechny sypké suroviny – mouku, protein, xylitol, skořici, kakao a kypřící prášek. Pak si oloupeme cuketu, najemno ji nastrouháme, a rukama z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Vyždímanou cuketu, vajíčka a kefír přidáme k sypké směsi. Vše spolu dobře smícháme a na závěr do těsta přidáme nasekanou čokoládu. Těsto vylijeme do formy na biskupský chlebíček, a pečeme ho při teplotě 180°C přibližně 50 minut. To, zda je chlebíček hotový, můžeme otestovat dřevěným párátkem, které by po píchnutí do těsta mělo zůstat suché.

Těsto ve formě biskupského chleba

Chlebíček necháme úplně vychladnout ještě předtím než ho vyjmeme z formy. Servírujeme samostatně nebo potřený marmeládou a přelitý oříškovým máslem. Dobrou chuť!

Fitness recept: Cuketový chlebíček s dávkou proteinu a čokolády
Nutriční hodnoty
na 100 g (celkově 1 chlebíček – 500 g)
Kalorie221
Bílkoviny12 g
Sacharidy34 g
Tuky6 g

Videorecept na cuketový chlebíček s proteinem a čokoládou:

Potěšíte své chuťové pohárky tímto cuketovým chlebíčkem s dávkou proteinu? Pokud se vám tento recept zalíbil, podělte se o něj se svými kamarády a podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *