Fitness recept: Dezert sloní slza z čokolády, banánu a tvarohového krému

Fitness recept: Dezert sloní slza z čokolády, banánu a tvarohového krému

Čokoládové těsto a jemný tvarohový krém ve spojení se sladkou chutí banánu. Touto kombinací se nedá skutečně nic pokazit! A při známém receptu na sloní slzu, kde jsme použili zdravější alternativy běžných surovin, to platí dvojnásobně. Tento dezert navíc vypadá krásně a jeho lahodná chuť je k nezaplacení. Přesvědčte se sami!

Na přípravu těsta potřebujeme:

Na přípravu krému potřebujeme:

Na dokončení potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Začneme přípravou těsta. Oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme si je na tuhý sníh. Následně si v jiné misce žloutky s erythritem vyšleháme do pěny. Potom ke žloutkům přidáme mouku, protein a kakao. Všechno spolu dobře promícháme, aby nám vzniklo jednotné, poměrně suché těsto. Postupně ke směsi jemně vařečkou přimícháme vyšlehaný sníh. Hotové těsto vylejeme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct na 160 °C na 10 minut. Pokud máme těsto hotové, necháme ho vychladnout. Asi po 10 minutách těsto otočíme na druhou stranu. Přichystáme si čistou utěrku, kterou na délku srolujeme. Následně ji položíme na střed těsta, které přehneme tak, abychom vytvořili tvar slzy. Těsto necháme v této formě úplně vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Puding uvaříme s 250 ml mléka a po uvaření ho necháme vychladnout. Připravíme si vlašské ořechy, které nasekáme na menší kousky. Do vychladlého pudingu přimícháme ricottu, tvaroh, protein a erythrit. Nakonec přidáme i nasekané oříšky. Pootevřeme si vychladlé těsto a na spodní část natřeme polovinu krému. Na ten následně pokládáme banány v celku a přikryjeme je druhou polovinou krému. Těsto uložíme zpět do tvaru slzy. Posledním krokem je poleva. Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s čokoládou. Polevu vylejeme na vršek slzy a rovnoměrně ji rozetřeme. Takto přichystaný dezert dáme na noc do chladničky, aby ztuhnul. Na druhý den ho nakrájíme a podáváme. Mňam!

Fitness recept: Dezert sloní slza z čokolády, banánu a tvarohového krému
Nutriční hodnoty
1 porce (celkově 13 porcí)
Kalorie213
Bílkoviny11 g
Sacharidy15 g
Tuky12 g

Videorecept na dezert sloní slza z čokolády, banánu a tvarohového krému:

Věříme, že si na zdravější verzi známého dezertu sloní slza dobře pochutnáte a zařadíte ho do vaší sbírky. Inspirujte i své okolí a recept s ním sdílejte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *