Fitness recept: Dýňové cupcakes s tvarohovým krémem

Fitness recept: Dýňové cupcakes s tvarohovým krémem

Pokud už jste z dýně zvládli připravit bábovku, noky, quiche, latté i vafle, pak je čas zkusit další dobrotu. Tentokrát to budou cupcaky s lahodným krémem a skořicí. Lákavě vypadají už na první pohled. A jakmile se do nich člověk zakousne, ohromí ho vláčná konzistence doplněná křupavými ořechy. Kdo vyzkouší tuhle dýňovou dobrotu, rozhodně neprohloupí. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

  • 300 g jemného odtučněného tvarohu 
  • 120 g ricotty 
  • 30 g xylitolu 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • skořici na posypání
Dýňové cupcakes s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Pokud jsme si koupili hotové dýňové pyré, máme o práci méně. V opačném případě začneme jeho přípravou. Dýni hokaido umyjeme a rozřízneme na dvě poloviny. Slupku neloupeme ani neokrajujeme, není to potřeba. Z obou polovin vydlabeme semínka, pak dáme dýni na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30–45 minut (podle velikosti dýně). Pokud chceme zkrátit dobu pečení, můžeme ji nakrájet na menší kousky. Správně upečenou dýni poznáme tak, že je úplně měkká, když do ní píchneme vidličkou. Jakmile je hotová, necháme ji vychladnout a rozmixujeme, aby vzniklo jemné dýňové pyré. Když se nám bude zdát, že je příliš husté, přilijeme vodu a opět promixujeme.

A můžeme se rovnou pustit do přípravy cupcakes. V míse si smícháme mouku, xylitol, protein, kypřící prášek, skořici, mletý zázvor a muškátový oříšek. Dále přidáme dýňové pyré, vajíčka, mléko i rozpuštěný kokosový olej a opět vše společně promícháme. Mělo by nám vzniknout hladké a krémové těsto. Na závěr do něj vmícháme nasekané vlašské ořechy. Připravíme si silikonové formičky na cupcakes, které si pro jistotu můžeme vyšplíchat olejem ve spreji. Pak je plníme přibližně do ¾ výšky a pečeme při teplotě 180 °C asi 25 minut.

Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme společně tvaroh s ricottou a xylitolem. Měl by nám vzniknout jemný nadýchaný krém. Naplníme si s ním zdobící špičku a krém pomocí ní krouživým pohybem postupně nanášíme na upečené a vychlazené těsto. Hotové cupcakes poprášíme lehce skořicí a můžeme podávat.

Dýňové cupcakes s tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty
1 cupcake (celkem 12 kusů)
Energetická hodnota186 kcal
Bílkoviny10 g
Sacharidy15 g
Tuky9 g
Vláknina2,5 g

Cupcakes z dýňového pyré mají dokonale vláčnou konzistenci. Pokud nemáte rádi suché bábovky, rozhodně se vám trefíme do chuti. No a lahodný krém nahoře? To už je jen třešnička k tomu, aby byla tato dobrota perfektní. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *