Fitness recept: Dýňové kari s restovaným tofu a jasmínovou rýží

Fitness recept: Dýňové kari s restovaným tofu a jasmínovou rýží

Základ našich receptů tvoří často zelenina. Nejen kvůli množství živin, ale i kvůli rozmanitosti chutí a barevné pestrosti jídla. Novým receptem tedy uspokojíte žaludek, kalorické tabulky, ale i oči! Pojďte si s námi připravit vegetariánské kari z dýně hokkaido s restovaným tofu a jasmínovou rýží. Úžasně ladící chutě tohoto pokrmu nám zahrály přesně na naši strunu.

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na dýňové kari s tofu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Rýži si připravíme ve vodě v poměru 1:2. Mezitím si nakrájíme cibulku a orestujeme ji na ghí. Následně k ní přidáme kari koření, černý pepř a špetku soli. Dýni umyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyčistíme od semínek. Potom ji i se slupkou nakrájíme na menší kostky. Ty přidáme k orestované cibulce a přilijeme k nim cca 2 dcl vody. Pod pokličkou vaříme kari přibližně 15-20 minut, dokud dýně nezačne měknout. Polovinu směsi odebereme a rozmixujeme do hladka. Rozmixovanou směs přilijeme zpět do pánve a přidáme i nakrájenou papriku. Tofu orestujeme samostatně na olivovém oleji. Hotové kari podáváme s tofu, rýží a posypané semínky. Dobrou chuť!

Fitness recept: Dýňové kari s restovaným tofu a jasmínovou rýží
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 2 porce)
Kalorie614,5
Bílkoviny27 g
Sacharidy92 g
Tuky14,5 g
Vláknina4 g

Věříme, že hokkaido kari s tofu a jasmínovou rýží je dobrota i podle vašeho gusta. Potěšte sdílením receptu i vaše okolí.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *