Fitness recept: Jablka v županu s tvarohovým krémem

Fitness recept: Jablka v županu s tvarohovým krémem

Dnešní recept potěší každého, kdo miluje štrůdly nebo jablečné koláče, ale nemá zrovna čas na jejich přípravu. Jablka v županu jim svou skvělou chutí mohou spolehlivě konkurovat. Stačí plátky obalit v těstíčku, dozlatova orestovat a je hotovo. Pak už je na vás, s čím si je vychutnáte. My vsadili na tvarohový krém. Skvěle by se k nim ovšem hodila třeba i domácí proteinová zmrzlina.  

Na jablka v županu budeme potřebovat:

Na tvarohovou pěnu budeme potřebovat:

Jablka v županu s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si menší misku, ve které smícháme vejce, protein a mléko. Vznikne nám těstíčko, které necháme chvíli odležet. Mezitím si nachystáme jablka, která nakrájíme na cca 0,5cm plátky. Z každého vykrojíme pomocí nožíku jádřinec jednoduše do tvaru trojúhelníku. Můžeme si ovšem pomoci i menším vykrajovátkem na linecké cukroví. Připravená jablíčka ještě posypeme skořicí a pustíme se do obalování. 

Jablka v županu s tvarohovým krémem - nachystaná jablka

Každý plátek dáme do připraveného těstíčka a z obou stran obalíme. Z těstíčka dáváme plátky jablek rovnou na pánev s rozpáleným ghíčkem. Restujeme z obou stran dozlatova. 

Jablka v županu s tvarohovým krémem - restování

Z pánve ho odkládáme rovnou na talířek s ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné vlhkosti. Pokud nám i po obalení všech jablek zbyde těstíčko, můžeme si jej osmažit samotné jako lívanec. Potom se pustíme do přípravy tvarohové pěny. 

V misce si společně vyšleháme tvaroh, protein a mléko. Vznikne nám jemný nadýchaný krém. No a můžeme servírovat. Jablka podáváme ještě teplá, ozdobená tvarohovým krémem a posypaná lyofilizovanými malinami

Jablka v županu s tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty
1 celá porce (celkem 2 porce)
Energetická hodnota328 kcal
Bílkoviny30 g
Sacharidy30 g
Tuky8 g
Vláknina8 g

Pokud máte rádi štrůdl nebo jablečné koláče, jistě si zamilujete i tuto pochoutku, která se skvěle hodí třeba na snídani. Velkou předností je snadná příprava, díky které máte tuto dobrotu za pár minut na stole.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *