Fitness recept: Křupavé kuřecí špízy s arašídovou omáčkou

Fitness recept: Křupavé kuřecí špízy s arašídovou omáčkou

I vám už docházejí nápady, jak zakomponovat bílkoviny do vaší stravy? Žádný problém, vždyť kuřecí maso v kuchyni vůbec nemusí být nuda. Důkazem je tento recept na lahodné špízy se sladko-kyselou arašídovou omáčkou. Provoní vám celou kuchyň a přinesou nové chutě do vašeho jídelníčku. Navíc jedna porce má až 41 gramů bílkovin. Vyzkoušíte je?

Na přípravu masa potřebujeme:

Na přípravu omáčky potřebujeme:

Na zdobení potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Následně je osolíme, opepříme a necháme alespoň 60 minut odležet v chladničce. Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme práškové arašídové máslo, javorový sirup, sójovou a chilli omáčku. Do směsi přilijeme šťávu z citrónu a zředíme vodou, v závislosti na konzistence omáčky.

Odleželé kuřecí kousky napíchneme na špejli a osmahneme na troše olivového oleje. Můžeme použít buď domácí gril, nebo pánev. Kuřecí špízy servírujeme s rýží a zeleninou, polité arašídovou omáčkou. Před podáváním můžeme jídlo ozdobit arašídy a petrželovou natí. Dobrou chuť.

Fitness recept: Křupavé kuřecí špízy s arašídovou omáčkou
Nutriční hodnotyna 1 porci (z celkového množství 2 porce)
Kalorie284
Sacharidy21 g
Bílkoviny41 g
Tuky9 g

Tento fitness recept si můžete vychutnat i během letní grilovačky s přáteli. Je jednoduchý na přípravu, výjimečně chutný a zároveň fitness. Pokud vás recept na kuřecí špízy zaujal, podělte se o něj sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *