Fitness recept: Kuřecí nudličky s pestem a kuskusem

Fitness recept: Kuřecí nudličky s pestem a kuskusem

Inspirace na krabičkové obědy není nikdy dost. Kuřecí prsa jsou naštěstí univerzální surovinou, kterou můžete připravit pokaždé jinak. My se dnes rozhodli spojit je s kuskusem, zeleninou a bazalkovým pestem, které celý pokrm perfektně dochutí. My svou porci snědli ještě teplou, v horkých letních dnech se dá jíst i zastudena.

Budeme potřebovat:

Kuřecí nudličky s pestem a kuskusem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme podle chuti. Vezmeme si větší pánev, na kterou si dáme 1 PL oleje, rozpálíme, opečeme na ní maso dozlatova a pak si ho odložíme bokem. Na té stejné pánvi si opečeme nadrobno nasekaný česnek, přidáme k němu mražené fazolky, hrášek a cherry rajčata překrojená napůl. Zeleninu krátce orestujeme, do pánve k ní vrátíme opečená kuřecí prsa, přidáme bazalkové pesto a vše důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme kuře dochutit ještě solí a pepřem. Pak směs odstavíme z plamene. 

Kuskus promícháme se sušenou bazalkou, troškou soli a zalijeme ho vroucí vodou (postupujeme podle návodu, obvykle se dává tekutina ke kuskusu v poměru 2:1). Zalitý kuskus zakryjeme pokličkou, necháme 5 minut odstát a pak zamícháme. Když máme vše připraveno, můžeme servírovat. Na talířek dáme nejprve kuskus a na něj maso se zeleninou. Můžeme dozdobit bazalkou nebo jinou bylinkou a podávat. 

Kuřecí nudličky s pestem a kuskusem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota474 kcal
Bílkoviny39 g
Sacharidy50 g
Tuky12 g
Vláknina5 g

Kuřecí maso s kuskusem je skvělý oběd i do krabičky. Díky zeleninové směsi a pestu objevíte zase nové chuťové kombinace.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *