Fitness recept: Mini dortíky s tvarohovým krémem

Fitness recept: Mini dortíky s tvarohovým krémem

Pokud hledáte recepty na dezerty, které na první pohled zaujmou, ale přitom jsou na přípravu opravdu jednoduché, pak jste tu dnes správně. Tyhle dortíky vypadají jako z luxusní kavárny, přitom si je doma zvládne udělat každý. Kombinaci nadýchaného piškotu a tvarohového krému si prostě zamilujete. 

Na těsto budeme potřebovat: 

Na náplň budeme potřebovat: 

Mini dortíky s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Začneme přípravou těsta. Smícháme si mouku, protein a prášek do pečiva. V jiné misce zase smícháme vajíčka, mandlové mléko, javorový sirup i vanilkové flavor drops. Postupně přidáváme suchou směs do mokré a důkladně mícháme, aby se obě směsi spojily a vytvořily jednolité hladké těsto. Dáme si rozehřát troubu na 180 °C. Těsto můžeme buď dát do malých dortových formiček, nebo ho rovnoměrně vylijeme na klasický plech a kolečka vykrojíme třeba skleničkou po upečení. Připravené těsto dáme péct na 15 až 20 minut. Když je hotové, necháme ho vychladnout. 

Mini dortíky s tvarohovým krémem - korpus

Pak se pustíme do přípravy krému. Smícháme si tvaroh, med, vanilkové flavor drops a xantanovou gumu. Takto připravený krém necháme chvíli odstát, aby xantanová guma začala působit a zahustila ho. Pak si postupně tvoříme malé dortíčky. Na jedno kolečko dáme po celém povrchu krém a další kolečko na něj přiložíme

Mini dortíky s tvarohovým krémem - promazávání

Na něj pak nahoře uděláme ještě malou tečku krémem, na které nám bude hezky držet posyp z drcených lyofilizovaných malin. Tímto způsobem dotáhneme do konce všechny dortíky. 

Mini dortíky s tvarohovým krémem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 dortík (celkem 9 kusů)
Energetická hodnota138 kcal
Bílkoviny14 g
Sacharidy16 g
Tuky2 g

Pokud si chcete dortíky ještě vytunit, promažte je před nanášením tvarohového krému džemem nebo oblíbeným ořechovým máslem. Dortíky se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu. Potěšíte s nimi své blízké, ale i svůj mlsný jazýček. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *