Fitness recept: Pečená zelenina s feta sýrem

Fitness recept: Pečená zelenina s feta sýrem

Máme pro vás geniální tip na rychlou, chutnou a zdravou večeři! Připravte si zapékanou zeleninu plnou vitamínů s lahodným feta sýrem, který perfektně doplňuje její chuť! Vychutnejte si ji jako lehké jídlo, nebo jako přílohu, je to pouze na vás a vaší chuti. Pojďme se vrhnout do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

  • 1 hokkaido dýni (500 g)
  • 2 červené cibule (200 g)
  • 2 mrkve (200 g)
  • ½ konzervy cizrny (120 g)
  • 50 g feta sýru
  • 30 g medu
  • 20 g olivového oleje
  • 1 hlavičku česneku
  • 2 ČL sušené bazalky
  • 1 ČL provensálských bylin
  • hrst čerstvé petrželové natě/koriandru
  • sůl a mletý pepř
Ingredience na pečenou zeleninu s feta sýrem

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Na začátku si hokkaido dýni důkladně omyjeme, překrojíme na polovinu, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky (není potřeba ji loupat). Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka/půlkolečka. Cizrnu scedíme, propláchneme a osušíme. Zeleninu smícháme, přidáme med, olej, sůl, pepř, sušené bylinky a (ideálně rukama) důkladně promícháme. Zeleninu přendáme na plech vyložený pečícím papírem nebo postříkanou olejem ve spreji, přidáme k ní neoloupané stroužky česneku, a pečeme při teplotě 180°C přibližně půl hodiny – dokud není zelenina měkká a opečená dozlatova. Po upečení k zelenině přidáme nadrobený feta sýr a nadrobno nakrájenou petrželovou nať nebo koriandr. Zeleninu podáváme buď jako přílohu, nebo jako lehčí samostatné jídlo.

Fitness recept: Pečená zelenina s feta sýrem
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 5 porcí)
Kalorie175
Bílkoviny6 g
Sacharidy24 g
Tuky7 g

Věříme, že vám tato zapékaná zelenina s feta sýrem bude chutnat, a stane se díky tomu pravidelnou součástí vaší kuchyně! Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho podpořit sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *