Fitness recept: Pečené batáty plněné hovězím masem

Fitness recept: Pečené batáty plněné hovězím masem

Kouzlo sladkých brambor nespočívá jen v bohatém množství živin, antioxidantů či obsahu beta-karotenu. Ve spojení s hovězím masem a jemnou rajčatovou omáčkou vytvoří dokonalé souznění chutí. Vyzkoušejte recept na batáty plněné rajčatovo-masovou směsí a okuste tento gastronomický zážitek! Vrhněme se do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Batáty propícháme vidličkou a dáme je péct při teplotě 180 °C na zhruba 45 minut, dokud nezměknou. Mezitím si pomeleme hovězí maso, které osolíme a okořeníme. Následně na rozehřátém oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme k ní rajčatový protlak, mleté hovězí maso, kmín, sladkou papriku a restujeme, dokud není maso dobře zatáhnuté. Maso podlijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata a pod pokličkou necháme dusit přibližně 15 minut. Za závěr přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek, dochutíme solí, kořením a maso odstavíme z plamene. Upečené batáty podélně nařežeme, vnitřek zlehka rozmačkáme vidličkou a osolíme. Batáty naplníme masovou směsí a podáváme. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Pečené batáty plněné hovězím masem
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 2 porce)
Kalorie447
Bílkoviny35 g
Sacharidy49 g
Tuky13 g

Nenechte si tento dokonalý recept na pečené batáty plněné rajčatovo-masovou směsí jen pro sebe! Sdílejte ho a podělte se tak o skvělý gurmánský zážitek se svými přáteli.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *