Dnes tu máme super jednoduchý recept pro každého, kdo by rád zařadil do svého jídelníčku více ryb. Příprava lososa s medovo-hořčičnou marinádou je maximálně jednoduchá. Do půl hodinky tak můžete mít na stole skvělý oběd či večeři. A je jen na vás, s čím ho budete podávat. My vsadili na salát, ale skvěle si rozumí i s rýží, brambory či křupavým pečivem.
Budeme potřebovat:
- 300 g lososa (2×150 g filet)
- 20 g dijonské hořčice
- 20 g medu
- 2 stroužky česneku
- najemno nastrouhanou citrónovou kůru podle chuti
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- olivový olej ve spreji
Příloha:
- salát
- ZERO omáčku medovo-hořčičná podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Filety z lososa si umyjeme, usušíme a dáme si rozehřát troubu na 180 °C. V misce si smícháme hořčici, med, nadrobno nasekaný česnek a citrónovou kůru podle chuti. Lososa si osolíme, opepříme a postříkáme olejem ve spreji. Pak ho zalijeme marinádou a filety v ní ze všech stran obalíme.
Následně je přendáme do pekáčku i se zbylou marinádou a dáme péct do trouby na 20 minut. Jakmile máme hotovo, přendáme lososa na talíř a servírujeme s umytým salátem a medovo hořčičnou zero omáčkou.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 364 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 20 g |
S čím budete servírovat lososa vy? Vyzkoušíte salát jako my, nebo vsadíte třeba na křupavou bagetku?
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář