Fitness recept: Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou

Fitness recept: Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou

Dnes tu máme super jednoduchý recept pro každého, kdo by rád zařadil do svého jídelníčku více ryb. Příprava lososa s medovo-hořčičnou marinádou je maximálně jednoduchá. Do půl hodinky tak můžete mít na stole skvělý oběd či večeři. A je jen na vás, s čím ho budete podávat. My vsadili na salát, ale skvěle si rozumí i s rýží, brambory či křupavým pečivem. 

Budeme potřebovat: 

  • 300 g lososa (2×150 g filet)
  • 20 g dijonské hořčice 
  • 20 g medu
  • 2 stroužky česneku
  • najemno nastrouhanou citrónovou kůru podle chuti
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • olivový olej ve spreji

Příloha:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Filety z lososa si umyjeme, usušíme a dáme si rozehřát troubu na 180 °C. V misce si smícháme hořčici, med, nadrobno nasekaný česnek a citrónovou kůru podle chuti. Lososa si osolíme, opepříme a postříkáme olejem ve spreji. Pak ho zalijeme marinádou a filety v ní ze všech stran obalíme. 

Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou - marinovaný losos

Následně je přendáme do pekáčku i se zbylou marinádou a dáme péct do trouby na 20 minut. Jakmile máme hotovo, přendáme lososa na talíř a servírujeme s umytým salátem a medovo hořčičnou zero omáčkou

Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce bez přílohy (celkem 2 porce)
Energetická hodnota364 kcal
Bílkoviny34 g
Sacharidy12 g
Tuky20 g

S čím budete servírovat lososa vy? Vyzkoušíte salát jako my, nebo vsadíte třeba na křupavou bagetku? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *