Fitness recept: Piškotový dort s tvarohovým krémem a jahodami

Fitness recept: Piškotový dort s tvarohovým krémem a jahodami

Dnešní dortík se trefí do vkusu všem milovníkům nadýchaných dezertů. Základem tvoří piškotový korpus, který se doslova rozplývá v ústech. Neodolatelné spojení vzniká ve chvíli, kdy se přidá i sladký krém z proteinu a tvarohu, který je plný bílkovin. No řekněte, kdo by odolal?

Na piškotový základ budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat: 

Piškotový dort s tvarohovým krémem a jahodami - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Do misek si oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme xylitol a ušleháme tuhý sníh. Žloutky si vyšleháme s teplou vodou mixérem do pěny. Pak k nim přimícháme mléko, rozpuštěný kokosový olej a mouku, do které jsme předtím zamíchali kypřící prášek. Do této směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků. 

Vezmeme si dortovou formu a vyložíme si ji na dno a po stranách pečícím papírem. Pokud nemáme, vystříkáme ji olejem ve spreji a vysypeme moukou. Do takto připravené formy nalijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20–30 minut, aby byl piškot dozlatova upečený. 

Než nám korpus vychladne, pustíme se do přípravy krému. Tvaroh si vyšleháme s proteinem a vanilkovými flavor drops. Vezmeme vychlazený korpus a podélně ho rozpůlíme. Část krému dáme na první půlku a posypeme polovinou (15 g) lyofilizovaného ovoce

Piškotový dort s tvarohovým krémem a jahodami - postup

Přiklopíme a zbytek krému dáme navrch. Pak dort posypeme zbylými 15 g lyofilizovaných jahod s malinami a máme hotovo. 

Dort dáme aspoň na pár hodin vychladit do lednice. Krém nám krásně ztuhne a piškot více navlhne. Kromě lepšího chuťového zážitku se vám navíc bude i lépe porcovat. 

Piškotový dort s tvarohovým krémem a jahodami
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 12 porcí)
Energetická hodnota152 kcal
Bílkoviny12 g
Sacharidy15,5 g
Tuky4 g
Vláknina3 g

Pokud si chcete pochutnat na nadýchaném dezertu s dokonalým krémem, pak tento dort musíte zkusit. Navíc má i skvělé složení, takže se nemusíte bát zařazovat ho pravidelně do svého jídelníčku, a to dokonce i v dietě. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *