Fitness recept: Slaná ovesná kaše se zastřeným vejcem

Fitness recept: Slaná ovesná kaše se zastřeným vejcem

Ovesná kaše nemusí být jen sladká. Co takhle dát šanci i slané variantě. Krémová konzistence, čerstvá zelenina, avokádo a mikrobylinky se postarají o skvělou chuť i vůni. A nouze nebude ani o bílkoviny. Jejich optimální množství zajistí pošírované vejce (známé také jako ztracené vejce) a dávka proteinu. Kdo by odolal?

Na kaši budeme potřebovat:

Na podávání budeme potřebovat:

Slaná ovesná kaše se zastřeným vejcem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou pošírovaného vejce. V hrnci si ohříváme vodu, dokud se na dně nezačnou dělat bublinky. Voda nesmí úplně vřít. Pak do ní nalijeme ocet a pomocí lžíce vytvoříme ve vodě vír. Do jeho středu klepneme vajíčko, které necháme povařit 3–4 minuty. Až bude hotové, odložíme ho bokem.

Cherry rajčata si nakrájíme na menší kousky, promícháme je se sušenou bazalkou, špetkou soli a pustíme se do přípravy kaše. 

Ovesné vločky si dáme do hrnce a zalijeme je 250 ml vývaru. Povaříme je do zhoustnutí, což bude trvat přibližně 5 minut. Následně si bokem smícháme protein se zbývajícími 50 ml vývaru a pak přilijeme do kaše. Podle chuti dosolíme, případně můžeme přidat i jakékoliv jiné koření. 

Slaná ovesná kaše se zastřeným vejcem - příprava

Kaši pak ještě povaříme asi 1–2 minuty a můžeme ji přendat do misky. Na ni dáme připravená cherry rajčata, avokádo nakrájené na kostky, mikrobylinky a konopná semínka. Doprostřed kaše položíme připravené pošírované vejce a můžeme podávat. 

Slaná ovesná kaše se zastřeným vejcem
Nutriční hodnoty
1 celá porce
Energetická hodnota511 kcal
Bílkoviny33 g
Sacharidy43 g
Tuky21 g
Vláknina9 g

Pokud máte rádi změny, pak rozhodně není od věci nahradit občas sladkou ovesnou kaši touto slanou variantou. Spojení ovesných vloček, rajčat, avokáda a vejce se právem stane vaší oblíbenou snídaní.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *