Fitness recept: Šťavnaté hovězí burrito s quinoou

Fitness recept: Šťavnaté hovězí burrito s quinoou

Následujícím receptem potěšíme některé z vás! Pokud jste milovníkem mexické kuchyně, určitě vám udělá radost tento recept na hovězí burrito. Kromě kvalitní dávky bílkovin z hovězího masa, quinoi a fazolí vám poskytne i slušnou dávku vlákniny a komplexních sacharidů. Pojďte si s námi připravit tuto exotickou street foodovou delikatesu!

Na přípravu potřebujeme:

  • 600 g uvařených fazolí (v plechovce)
  • 400 g mletého hovězího masa (do 15% tuku)
  • 300 g pasírovaných rajčat
  • 150 g kukuřice
  • 100 g quinoi
  • 4×62 g celozrnné tortilly
  • 1 avokádo
  • 1 cibuli
  • 2 PL koření na burrito (nebo sůl + pepř)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL olivového oleje
  • bezkalorický kečup (volitelné)
  • salát (dle chuti)
  • strouhaná mozzarella (dle chuti)
  • zakysaná smetana (dle chuti)

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso 2 minuty mícháme. Maso opepříme, osolíme, přidáme pasírovaná rajčata, přikryjeme hrnec a dusíme za občasného míchání asi 15 minut. 

Quinou zalijeme dvojnásobným objemem vody, zlehka ji osolíme vaříme doměkka, dokud nenasákne všechnu vodu (asi 15 min). Mezitím si avokádo rozmačkáme vidličkou na pyré. 

Po 15 minutách k masu přidáme fazole zbavené nálevu, kukuřici a tuto směs vaříme odkrytou ještě 5-10 minut. 

Na závěr si už pouze ohřejeme tortilly (například v mikrovlnce či na pánvi), naplníme je uvařenou quinoou, masovou směsí, přidáme kousek avokádového pyré, zakysané smetany, strouhané mozzarelly, salátu a burrito opatrně srolujeme. Burrito můžeme dle chuti potřít i bezkalorickým kečupem. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Šťavnaté hovězí burrito s quinoou
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 PORCI BEZ SÝRA, SALÁTU A SMETANY (CELKOVĚ 4 PORCE)
Kalorie835
Bílkoviny48 g
Sacharidy76 g
Tuky30 g

Věříme, že si tento recept na hovězí burrito zamilujete a bude patřit mezi vaše oblíbená jídla. Pokud se vám recept líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *