Fitness recept: Šťavnaté pečené kuře s brambory a zeleninou

Fitness recept: Šťavnaté pečené kuře s brambory a zeleninou

V jednoduchosti je krása a tento recept je toho jasným důkazem. Abyste vytvořili lahodné jídlo, nemusíte stát hodiny u plotny a zašpinit hromady nádobí. Stačí dát vše do jednoho pekáče a nechat troubu odmakat veškerou práci. Jakmile je hotovo, musíte se už jen rozhodnout, jestli si kuře naporcujete na více obědů do krabičky nebo si na něm pochutnáte u jednoho stolu s celou rodinou. 

Budeme potřebovat:

Šťavnaté pečené kuře s brambory a zeleninou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Brambory i cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev s petrželí také očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Zeleninu i brambory si promícháme se 2 PL olivového oleje, 1 ČL sladké papriky, trochou mletého pepře, 1 ČL soli a 4 stonky tymiánu. Pak vše přendáme do pekáče. Zbylým olivovým olejem potřeme kuře ze všech stran, posypeme ho pepřem, solí a 0,5 ČL sladké papriky. Dovnitř kuřete dáme zbylé stonky tymiánu a kuřeti zavážeme nohy kuchyňským provazem, aby se rovnoměrně propeklo. Položíme ho na brambory se zeleninou a podlijeme vodou. 

Šťavnaté pečené kuře s brambory a zeleninou - příprava

Celý pekáč zakryjeme alobalem a pečeme hodinu na 200 °C. Během pečení alespoň 2krát zkontrolujeme, jestli se voda nevypařila, a případně ji přilijeme, aby se kuře nezačalo připalovat. Ideální bude během pečení kuře při kontrole vždy polít výpekem. Následně alobal odložíme, zapneme na troubě funkci grilování, aby kuře získalo zlatavou barvu, a pečeme ještě dalších 20 minut. Pak vše vytáhneme a můžeme servírovat. Na talíři nezapomeneme polít maso výpekem, který jídlu dodá tu správnou chuť. 

Šťavnaté pečené kuře s brambory a zeleninou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 6 porcí)
Energetická hodnota648 kcal
Bílkoviny45 g
Sacharidy42 g
Tuky32 g
Vláknina6 g

Tento recept si zamiluje každý, kdo má rád jednoduchost jak v chutích, tak i při přípravě. Hotový pokrm můžete nakrabičkovat na další dny nebo si ho vychutnat se svými blízkými. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *