Fitness recept: Studená gazpacho polévka z čerstvé zeleniny

Fitness recept: Studená gazpacho polévka z čerstvé zeleniny

Gazpacho, studená polévka z čerstvé zeleniny, je populární zejména ve Španělsku, ale příjemně oživit může i váš jídelníček, a to hlavně v teplých měsících. Kromě vyvážených nutričních hodnot nabízí výjimečnou krémovou konzistenci bez použití smetany nebo jakéhokoliv zahušťování. Jednoduchý recept, který máte hotový za pár minut!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si ve vodě spaříme rajčata a následně je oloupeme. Mezitím si očistíme okurku, kterou budeme potřebovat na zdobení, a nakrájíme ji na malé kostky. Nakrájíme si i oloupaná rajčata, cibuli, česnek a papriku na menší kousky, které následně rozmixujeme do hladka. Na závěr přidáme olej, ocet, koření, oblíbené bylinky, protlak a všechno spolu opět dobře promícháme. Ochutnáme, v případě potřeby ještě dochutíme a polévku vložíme na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ji ozdobíme okurkou a čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!

Fitness recept: Studená gazpacho polévka z čerstvé zeleniny
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 4 porce)
Kalorie112
Bílkoviny3,5 g
Sacharidy21,8 g
Vláknina5 g
Tuky2 g

Věříme, že vám tato studená gazpacho polévka osvěží teplé dny a příjemně potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte se o něj podělit s vašimi blízkými.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *