Fitness recept: Těstoviny s Alfredo omáčkou z květáku

Fitness recept: Těstoviny s Alfredo omáčkou z květáku

Těstoviny patří mezi ta nejchutnější a nejrychlejší jídla na přípravu. A to jsou pouze dva důvody, proč je milujeme my. Dnes jsme si pro vás připravili těstoviny s oblíbenou omáčkou Alfredo v netradiční veganské verzi. Pojďte si s námi připravit tento jednoduchý a hlavně nesmírně chutný recept.

Na přípravu omáčky potřebujeme:

  • 1 květák (cca 700 g)
  • 50 g kešu ořechů
  • 20 g lahůdkového droždí
  • 1 hlavičku česneku
  • 1 PL olivového oleje
  • citrónovou šťávu
  • sůl a mletý pepř
Ingredience na těstoviny s Alfredo omáčkou z květáku

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si česnek rozdělíme na stroužky, které dáme ve slupce zapéct do trouby na 15 minut při teplotě 180°C. Květák umyjeme, rozdělíme na růžičky a spolu s kešu ořechy ho ve větším hrnci krátce osmažíme dozlatova na olivovém oleji. Následně květák zalijeme vodou (tak, aby byl květák celý ponořený) a vaříme až do změknutí (cca 25 minut). Když je květák měkký, vodu slijeme do misky. Ke květáku přidáme oloupaný pečený česnek a vše spolu dohladka rozmixujeme. Postupně přiléváme vodu, ve které se vařil květák, abychom dosáhli požadované konzistence omáčky. Omáčku dochutíme lahůdkovým droždím, solí, mletým pepřem a troškou citrónové šťávy. Nakonec si připravíme námi preferované těstoviny a podáváme je s omáčkou, hráškem a petrželkou. Dobrou chuť!

Fitness recept: Těstoviny s Alfredo omáčkou z květáku
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 PORCI OMÁČKY (CELKOVĚ 5 PORCÍ)
Kalorie103
Bílkoviny7 g
Sacharidy11 g
Tuky5 g

Věříme, že vás tato veganská verze Alfredo omáčky zaujme a přidáte si ji do své knihy receptů. Pokud se vám recept líbil, budeme rádi, pokud ho podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *