Fitness recept: Tiramisu s jemným krémem a bobulovitým ovocem

Fitness recept: Tiramisu s jemným krémem a bobulovitým ovocem

Spojení kávy se sladkým dezertem je dokonalým snem každého požitkáře! A my jsme se vám ho rozhodli splnit! Připravili jsme fit recept na kávové tiramisu s jemným tvarohem a svěžím ovocem. Tato úžasná dobrota je slazená pouze xylitolem, který má typicky o 40 % méně kalorií než cukr. Navíc vás potěší nejen skvělou chutí, ale i slušnou dávkou bílkovin. Pojďme se pustit do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml silné kávy
  • 250 g drobného ovoce (borůvky, maliny, rybíz…)
  • 200 g dlouhých piškotů
  • 100 g xylitolu
  • 50 ml vody
  • 2 vajíčka
  • kakao na posypání
Ingredience na ovocné tiramisu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme úplně vychladnout. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a žloutky do bledé pěny. Následně vajíčka pasterizujeme. Xylitol smícháme s vodou a ohřejeme na sporáku, dokud se na okraji nebudou tvořit malé bublinky. Polovinu tohoto horkého sirupu zašleháme mixérem k bílkům, zbylou polovinu ke žloutkům. Do žloutkové směsi dále vmícháme i tvaroh a měl by nám vzniknout hladký krém. Do krému na závěr vařečkou jemně vmícháme i vyšlehané bílky. Dále se pustíme do samotného tvoření tiramisu. Piškoty dostatečně namočíme v kávě a poskládáme je natěsno vedle sebe do menší formy. Na piškoty navrstvíme část krému a posypeme je částí ovoce. Vrstvení opakujeme až dokud nám nedojdou všechny ingredience. Vrch tiramisu posypeme kakaem. Potom ho necháme ztuhnout v chladničce alespoň 3 hodiny. Následně podáváme a užíváme si jeho skvělou chuť!

Fitness recept: Tiramisu s jemným krémem a bobulovitým ovocem
Nutriční hodnoty1 porce (celkově 6 porcí)
Kalorie292
Bílkoviny16 g
Sacharidy48 g
Tuky4 g

Věříme, že si tento kávový dezert s ovocem zamilujete a jeho přípravou potěšíte nejen sebe, ale i své nejbližší. Tato fit pochoutka si zaslouží pozornost, a proto se s ní nezapomeňte podělit se svým okolím.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *