Fitness recept: Vanilkové cupcakes s jahodami a krémem

Fitness recept: Vanilkové cupcakes s jahodami a krémem

Tento dezert patří k našim nejoblíbenějším. Snoubí se v něm totiž lahodné vanilkové těsto, které je po upečení krásně nadýchané, s jahodami a našlehaným krémem. Jestli se dá nebe v puse nějak vystihnout, pak by to byl rozhodně tento vyladěný dezert. Skvěle chutná ke kávě, můžete ho ovšem zakomponovat i do svých snídaní či snacků. 

Na těsto budeme potřebovat: 

Na jahodovou náplň budeme potřebovat:

  • 300 g mražených jahod
  • 40 g xylitolu
  • 1 vrchovatou ČL kukuřičného škrobu
  • trošku vody

Na tvarohový krém budeme potřebovat:

Na ozdobení budeme potřebovat:

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Mouku si smícháme s kypřícím práškem, xylitolem a proteinem. Přidáme vajíčka, olej, jogurt, vanilkový extrakt, mléko a těsto krátce a důkladně promícháme. Mělo by být tekuté, ale ne příliš řídké. Silikonové košíčky na muffiny si těstem naplníme přibližně do ⅔ a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 20–25 minut.

V mezičase si nachystáme jahodovou náplň. Mražené jahody dáme do hrnce a k tomu přidáme trošku vody (cca 4 polévkové lžíce, podle potřeby kdyžtak přilijeme i víc). Vaříme na mírném stupni, dokud nezměknou. Následně je rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a propasírujeme přes sítko. Jahody opět přivedeme k varu a přisypeme k nim xylitol podle chuti. Bokem si v trošce vody rozmícháme kukuřičný škrob a přidáme ho k jahodové směsi. Tu pak vaříme a soustavně mícháme, dokud nám nezhoustne, a následně odstavíme z ohně. 

Dále je potřeba připravit si krém. V misce vyšleháme tvaroh, mascarpone a přidáme i flavor drops podle chuti. A blížíme se do finále. Upečené a vychlazené cupcakes vydlabeme čajovou lžičkou. Otvor zaplníme jahodovou směsí a zakryjeme tvarohem. 

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémem - plnění

Pokud chceme, aby to vypadalo pěkně, použijeme na tvarohový krém zdobící špici. Jde to i lžičkou, ale nevypadá to zdaleka tak hezky. Takto připravené cupcakes už jen dozdobíme rozdrcenými lyofilizovanými jahodami a kousky překrojených čerstvých jahod. Můžeme hned podávat. 

Vanilkové cupcakes s jahodami a krémem
Nutriční hodnoty
1 cupcake (celkem 12 kusů)
Energetická hodnota214 kcal
Bílkoviny9 g
Sacharidy16 g
Tuky12 g
Vláknina3 g

Pokud vás láká kombinace nadýchaného pečiva, jahodové náplně a sladkého našlehaného krému, pak tyto cupcakes musíte rozhodně zkusit. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *